Az Ericsson az eurovíziós dalfesztiválon

Az Ericsson szállította a tallinni eurovíziós dalfesztiválhoz szükséges távközlési berendezések többségét. Az észt telefontársaság (ETC) és az EMT észt mobilhálózat-üzemeltető, az esemény arany fokozatú támogatói rendelték meg a hang- és adatátviteli megoldásokat, illetve a mobilrendszereket, hogy jelentősen megnöveljék a koncertterem és a sajtóközpont kommunikációs kapacitását.
Az Ericsson által szállított MD110-es hangkommunikációs rendszert és az Extreme Networksön alapuló adatkommunikációs rendszert az ETC telepítette a Saku Suurhall koncertterembe. A technológiát kifejezetten azzal a céllal tervezték, hogy növelje az aréna távközlési rendszerének kapacitását.

Az Ericsson ugyanekkora mennyiségű adat- és hangkommunikációs berendezést szállított a sajtó- és médiaközpontba, illetve az eurovíziós dalfesztivál közvetítői fülkéibe. Az összes maghálózati rendszert és külső kapcsolatot megduplázták vagy megtriplázták, hogy biztosítsák a problémamentes tévéadást és a zavartalan médiaközvetítést.

A nagyszámú turista és az eseményre tömegesen érkező résztvevők miatt szükséges vezetékes hálózati kapacitásnövelés mellett az Ericsson a mobilhálózatok részére kiegészítő (mobil) bázisállomásokat is szállított, amelyek lehetővé teszik a koncertterem és a városközpont hangátviteli csatornáinak 50%-os kapacitásnövelését. Emellett az EMT észt mobilhálózat-üzemeltető a Half Rate elnevezésű speciális technológiát alkalmazza, amely megduplázza az aréna hangátviteli csatornáinak számát, ezáltal megháromszorozva a mobilhálózat aktív kommunikációs kapacitását az esemény ideje alatt és azt megelőzően.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció