Alcatel: helymeghatározásra épülő tartalomszolgáltatás

Az Alcatel és a Vicinity Corporation bejelentette, hogy teljes megoldást nyújt a helymeghatározásra épülő tartalomszolgáltatás területén.
Kijelentésünk hátterében – írja a közlemény – az Alcatel és a Vicinity együttműködése áll, és az az elhatározás, hogy sikerre kívánják vinni a mobil-adatüzletágat a GSM, a GPRS és az UMTS hálózatokon. A végfelhasználók így megtapasztalhatják a hálózati szolgáltatások sokrétűségének és a helymeghatározáson alapuló szolgáltatásoknak az együttesét.

Az együttműködés értelmében az Alcatel biztosítja az internetes alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz a technikai hátteret, így azok fix és mobileszközökről (web, WAP, SMS, EMS, MMS stb.) egyaránt elérhetők. Ezenkívül az Alcatel a felelős a tartalom tekintetében is, többek között a helyi érvényű információk és szabadidős tevékenységekről szóló hírek folyamatos sugárzásáért.

A Vicinity feladata a GIS rendszerre épülő szolgáltatások és alkalmazások fejlesztése, beleértve a GIS rendszer és a részletes térképek együttes működtetését, melyek weben, illetve vezeték nélküli hálózatokon egyaránt elérhetőek.

"Hisszük, hogy a Vicinity helymeghatározásra épülő szolgáltatásai és az Alcatel internetes megoldásai a jövőben a legmagasabb fogyasztói igényeket is kielégítik" – nyilatkozta Paul Colao, a Vicinity ügyvezető igazgatója.

Hasonlóan fogalmazott Jean-Michel Cornille, az Alcatel Applications Software elnöke: "Hosszas keresés után találtuk meg a Vicinityt, az egyetlen olyan céget, amelyik maximálisan megfelel az Alcatel fejlesztési terveinek. A Vicinityvel közösen nem csak a helymeghatározásra épülő tartalomszolgáltatások tekintetében, hanem a marketing- és kereskedelmi tevékenységekben is együtt kívánunk működni."

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció