Motorola-újdonságok a 3GSM kongresszuson

A Motorola széles skálájú mobil-adatátviteli megoldásportfolióját mutatta be a Cannes-ban megrendezett 3GSM világkongresszuson. Ezek az innovációk már a mobilszolgáltatókat is a harmadik generációs megoldások irányába terelik, gyorsítják az adatalkalmazások fejlődését, és csökkentik azok elérhetőségének költségét. A 3GSM-en bemutatott „Mobile Services Café” (Mobil Szolgáltatások Café) az applikációk és a technológia egyedi kombinációját kínálja a felhasználóknak.
A brit mmO2 (korábban BT Cellnet) az első olyan európai mobilszolgáltató, amely máris tárgyalásokat folytat az új szolgáltatás bevezetéséről. A Mobil Szolgáltatások Café személyre szabható tartalmával mint önálló Motorola-alkalmazás is megállja a helyét, de szolgáltatási környezetben is fejleszthető. Az mmO2-t elsősorban a szórakoztatóalkalmazások érdeklik, az SMS, WAP és J2ME játékplatformok. Az MSC ezenkívül üzenetküldési, m-commerce és vállalati alkalmazásokat is kínál.

"A Motorola olyan új mobilmegoldásokat fejlesztett ki a felhasználók számára, amelyek egyszerűbbek, rafináltabbak és mókásabbak az eddigieknél. Bemutattuk legújabb GPRS mobiltelefonjainkat, és folyamatosan azon dolgozunk, hogy újabb és újabb fogyasztóbarát adatszolgáltatásokat fejlesszünk ki, olyanokat, amelyek a minél gyorsabb és hatékonyabb letöltést és átvitelt tesznek lehetővé" – mondta Kevin Loosemore, a Motorola regionális elnöke. "Mint a GPRS megoldások vezető szállítója, hiszünk abban, hogy új szolgáltatásaink bevezetésével segítjük a GPRS és a harmadik generációs megoldások (3G) elfogadását. Ezek az intelligens fejlesztések olyan egyedüli pozícióba segítenek bennünket, hogy a piac minden szereplőjének kínálunk megoldásokat – szolgáltatóknak, felhasználóknak, alkalmazásfejlesztőknek és a többi mobiltelefon-gyártónak is."

Az új MSC csomag mellett a Motorola további négy GPRS hálózati fejlesztést mutatott be, amelyek minden szinten csökkentik a hálózati életciklus-kockázatait, segítik a mobilszolgáltatók gyors hálózatfejlesztését, növelik a teljesítményt, minimalizálják a működési költségeket és növelik a hatékonyságot/bevételeket.

A Motorola továbbá bemutatta új GPRS mobiltelefonjait is, amelyek között már megtalálható Java-alkalmazások letöltésére alkalmas készülék is. A Motorola hamarosan kereskedelmi forgalomban is kapható harmadik generációs készüléke, az A820 is bemutatkozott, a telefon képes video-, hang- és adattovábbításra is, megtestesítve ezzel a mobilkommunikáció jövő generációját.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció