3GSM kongresszus: szolgáltatóknak szóló új megoldások a Nokiától

A franciaországi Cannes-ban megrendezett 3GSM kongresszuson a Nokia két, szolgáltatók számára készült megoldását mutatta be: a Nokia GPRS Extended Network Surveyt (bővített GPRS hálózatfigyelő) és a Nokia Dynamic WCDMA Simulation Consultancyt (dinamikus WCDMA szimulációs tanácsadó).
Nokia GPRS Extended Network Survey: a szolgáltatáscsomag egy hálózatfigyelő rendszerből épül fel, melynek segítségével a szolgáltató értékelheti GPRS hálózatának teljesítményét, ezáltal a lehető legjobban kihasználhatja a multimédiás üzenetküldési szolgáltatást (MMS). A megoldás szolgáltatásokat, eszközöket és funkciófejlesztést tartalmazó moduláris csomag, mely a GPRS hálózat konfigurációjának és teljesítményének megfigyelését, elemzését és fejlesztését végzi. A GPRS hálózatfigyelő a szolgáltatások sikeres beindításában, és a szolgáltatások további növekedését biztosító pozícionálásban segít a szolgáltatónak. A hálózat megfelelő méretének kialakítását elősegítő hálózatfigyelő fokozza a végfelhasználóhoz eljutó szolgáltatás teljesítményét, így hozzájárul a jobb minőségű szolgáltatások létrejöttéhez.

Nokia Dynamic WCDMA Simulation Consultancy: a Nokia dinamikus WCDMA szimulációs tanácsadója segítségével a szolgáltatók már a hálózat beindítása vagy az új szoftverek hálózati telepítése előtt megismerhetik a hálózat teljesítményét. A valós hálózati terheltség szimulálására tervezett eszköz- és tanácsadócsomag létfontosságú információval szolgál a WCDMA hálózatok legfontosabb teljesítményindikátorainak javulását eredményező paraméter-beállítások optimalizálásához. A csomag révén emellett rövidebb idő alatt magasabb szintű hálózati teljesítmény érhető el. A dinamikus WCDMA szimulátor kifejezetten a Nokia-termékekhez kidolgozott, Nokia rádió-hozzáférésű hálózati (RAN) algoritmusokat felhasználó eszköz.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció