Bővítette az IKEA okosotthon hubjának elérhetőségét

Az IKEA összekapcsolhatóvá teszi a DIRIGERA hubot a Matter-szabvánnyal, hogy még jobb és egyszerűbb okosotthon-élményt biztosítson. A fejlesztésnek köszönhetően az IKEA hubhoz csatlakoztatott okostermékei szeptember 11-től kompatibilisek az összes Matter-szabványt használó okosotthon-platformmal. 

A Matter az okosotthon-iparág új szabványa, amely lehetővé teszi a különböző márkájú okostermékek zökkenőmentes összekapcsolását és együttműködését. A szabvány bevezetésének első lépéseként az IKEA a DIRIGERA hubot frissítette, hogy bármilyen Matter-kompatibilis rendszert támogasson. Ez a frissítés lehetővé teszi, hogy az IKEA összes Zigbee alapú okosterméke kommunikálhasson más Matter-kompatibilis eszközökkel és platformokkal, tovább növelve az okosotthon-élmény kényelmét és hozzáférhetőségét.

 

 

„Az IKEA-nál elhivatottak vagyunk az egyszerű és mindenki számára elérhető okosotthonok kialakítása iránt. Szem előtt tartva vásárlóink igényét a könnyeden összeegyeztethető okostermékekre, a DIRIGERA Matter-kompatibilitásának bevezetésével jelentős lépést teszünk a zökkenőmentesebb és átjárhatóbb okosotthon-élmény megteremtése felé. Ennek köszönhetően minden eszköz képes lesz egyszerűen és hatékonyan együttműködni” – mondta el Damir Smrkovic, az IKEA of Sweden platform- és technológiai vezetője.

 

 

Az IKEA eltökélten dolgozik azért, hogy bármely Matter-kompatibilis ökoszisztéma zökkenőmentesen kapcsolódhasson az IKEA okostermékeihez, elősegítve az okosotthon-iparágon belüli nyitottságot és átjárhatóságot. A Connectivity Standards Alliance (CSA) egyik első vezetőségi tagjaként az IKEA aktívan hozzájárult a Matter-szabvány fejlesztéséhez, amellyel világszerte bővítette az okoseszközök nyújtotta lehetőségeket. 

 

„Ugyan az okoseszközöket sokan bonyolultnak találják elsőre, az IKEA termékeivel egyszerűen integrálható a technológia a mindennapokba” – jegyezte meg David Granath, az IKEA of Sweden termékválasztékért felelős vezetője, majd hozzátette: „Az otthoni életben szerzett több évtizedes tapasztalatunk és az innovatív technológia segítségével csökkentettük az akadályokat és növeltük az okoseszközök nyújtotta kedvezőbb mindennapi élet elérhetőségét.” 

 

 

A Matter-kompatibilis DIRIGERA hub minden olyan IKEA áruházban elérhető lesz, ahol kapható az okoseszköz, és a világítás, a hang, a légtisztítás, a távvezérlők és az érzékelők kategóriájába tartozó IKEA-termékeket támogatja majd, biztosítva, hogy a felhasználók egyedi igényeiknek és preferenciáiknak megfelelő, hálózatba kapcsolt otthont hozhassanak létre.  

 

Az IKEA elkötelezett amellett, hogy a meglévő termékek frissítésével és újak bevezetésével folyamatosan bővítse és javítsa okosotthon-kínálatát, és a jövőben további frissítésre és bejelentésre lehet számítani.   

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció