A FOXrail újabb Vectron AC mozdonnyal bővíti flottáját

A FOXrail a Siemens Mobility Vectron AC járművével bővíti meglévő Vectron flottáját. Az új mozdony átadását 2026 júniusára tervezik. A most megkötött szerződés egy további jármű megvásárlásának lehetőségét is tartalmazza.

Az újonnan megrendelt mozdony ugyanolyan felszereltséggel rendelkezik, mint a FOXrail flottájában már meglévő két Vectron AC jármű: ETCS Baseline 3, PZB90 és MIREL vasútbiztosító rendszerekkel lesz felszerelve, maximális teljesítménye 6400 kW 15 és 25 kV mellett, végsebessége pedig 160 km/h. 

 

Emma, a FOXrail flottájának egyik Vectron AC mozdonya

 

"Nagy örömmel fogadtuk, hogy a FOXrail vasúttársaság flottájának bővítésére ismét a Siemens Mobilityt választotta és folytathatjuk sikeres együttműködésünket. Köszönjük a vállalatunk iránti további bizalmat és büszkék vagyunk rá, hogy megbízható és nagy teljesítményű Vectron mozdonyainkkal hozzájárulhatunk a fenntartható, határokon átnyúló szállításhoz." – mondta Vécsey Balázs, a Siemens Mobility Kft. ügyvezetője.

 

A FOXrail vasúttársaság 2013-ban alakult 100%-ban magyar tulajdonban lévő független vállalat az árufuvarozási piacon. Kihasználva a vasút liberalizációját és az Európai Unión belüli szabad mozgást, határokon átnyúló folyosóforgalmat működtetnek kizárólag az intermodális szektorban.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció