Folytatja sikeres ösztöndíjprogramját a Siemens Mobility

A 2023-24-es tanévben is folytatódik a Siemens Mobility Kft. ösztöndíjprogramja, amely a Budapesti MŇĪszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Karlsruhei Egyetem Technológiai Intézetének (KIT) kettŇĎs diploma képzésén részt vevŇĎ hallgatókat támogatja.

‚Äč

  • A magasan képzett, új megoldások iránt nyitott munkaerŇĎ megszólítása és megtartása kiemelten fontos a vállalat számára
  • A program keretében az idei tanévben 6 tehetséges mérnök-informatikus és villamosmérnök hallgató kezdi meg külföldi tanulmányait 
  • A korábbi ösztöndíjasok közül többen már munkavállalóként is csatlakoztak a vállalathoz 

 

A Siemens Mobility számára a legnagyobb értéket saját munkavállalói jelentik. A megbízható, magasan képzett, új megoldások iránt nyitott munkaerŇĎ megszólítását, megtartását kiemelten fontosnak tartja a vállalat. Szorosan együttmŇĪködik a hazai felsŇĎoktatási intézményekkel, elkötelezett az ifjú tehetségek képzése és a hazai oktatás fejlesztése iránt.  A BME és a Siemens csoport már több mint 25 éve áll stratégia partnerségben. Az elkötelezŇĎdés jó példája a BME és a KIT kettŇĎs diploma programjában való részvétel is. A Siemens Mobility az elsŇĎk között csatlakozott a programhoz még 2019-ben.

 

 

2023 ŇĎszén 4 mérnök-informatikus és 2 villamosmérnök hallgató kezdi meg tanulmányait a Karlsruhei Egyetemen a Siemens Mobility ösztöndíjasaként. Az ösztöndíj révén a diákok megismerkedhetnek a legmodernebb technológiákkal és szakmai tapasztalatot szerezhetnek, amit a jövŇĎben is kamatoztathatnak majd pályafutásuk során. 

 

A korábbi években számos mérnök-informatikus, mechatronikai- és villamosmérnök hallgató nyerte már el a Siemens Mobility ösztöndíját és töltött 1, illetve 2 félévet a KIT-en. MagasszintŇĪ nyelvtudással és szakmai ismeretekkel gazdagodtak és a vállalat támogatása lehetŇĎvé tette számukra, hogy a tanulmányaikra koncentrálhassanak. 

 

 

Az ösztöndíjprogramban vett részt Hortobágyi Balázs is, aki 2023 januárja óta már munkavállalóként erŇĎsíti a vállalat K+F csapatát. Balázs az ösztöndíjas idŇĎszakát így összegezte: Egyrészt a kint tartózkodásom alatt ösztöndíjban részesültem, ami természetesen nagy segítséget nyújtott, másrészt a vállalatnál tölthettem a kötelezŇĎ szakmai gyakorlatomat is, illetve az önálló laboratórium tárgyat is itt végeztem. Úgy gondolom, hogy nagy mértékben hozzájárult a szakmai fejlŇĎdésemhez, és a tanulmányaimra nézve is pozitív hatással volt a Siemens Mobility ösztöndíja és az itt töltött gyakornoki idŇĎszakom is.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció