Párizs 2024: Győzelmi szelfik

Az olimpiai éremátadó ünnepség a sportolói karrier egyik legérzelmesebb és legemlékezetesebb pillanata, hiszen itt ébrednek rá igazán az olimpikonok, hogy valóra váltották életük egyik legnagyobb álmát. Az eseményt azonban hagyományosan csak az akkreditált média örökítheti meg – távolról készítenek fényképeket a hivatalos médiapartnerek, nem követhettük a sportoló saját lencséjén keresztül.

Legalábbis eddig. A „Games Wide Open”* szellemében a Samsung a Victory Selfie powered by Galaxy, azaz a Galaxy készülékekkel készült győzelmi szelfik segítségével támogatja a sportolókat abban, hogy a dobogó tetején, éremmel a nyakukban új, még személyesebb emlékeket készítsenek és osszanak meg az ünneplésről.

A 2024-es párizsi olimpiai játékokon első alkalommal az olimpiai bajnokok saját szemszögükből dokumentálhatják a ceremóniát: a dobogón az olimpiai kiadású Galaxy Z Flip6 okostelefonnal győzelmi szelfit készíthetnek, már érmeikkel a nyakukban. A szelfik automatikusan felkerülnek az Athlete365 portálra, így a sportolók teljesen új megközelítésből oszthatják meg nagy pillanatukat – ez pedig tökéletesen illeszkedik a Samsung szellemiségéhez, miszerint „A nyitottság mindig nyer”, és új perspektívákat és végtelen lehetőségeket teremt.

„Hihetetlenül felemelő, hogy a saját szemszögemből oszthattam meg a szurkolókkal, a családommal és a barátaimmal szerte a világon a pillanatot, amikor megvalósítottam az álmomat, és olimpiai érmet szereztem – mondta a brazil gördeszkás, Rayssa Leal, a Team Galaxy tagja. – Nemcsak egy feledhetetlen pillanatot tett még erőteljesebbé, de a versenyen túli bajtársiasságot is ünnepelte az, ahogyan a dobogós társaimmal együtt készítettük el a győzelmi szelfit.”

Az új győzelmi szelfi program a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok alatt folyamatosan zajlik. A Samsung Newsroom válogatása az eddigi éremátadó ünnepségekről alább látható. 

 

(Balról) A japán csapat ezüstérmese, Akama Liz, a japán csapat aranyérmese, Josizava Coco, valamint a brazil csapat bronzérmese és a Samsung Galaxy Team tagja, Rayssa Leal pózolnak győzelmi szelfijükhöz a női gördeszkások utcai versenye után. (Kép: Getty Images/Samsung)

(Balról) A Koreai Köztársaság ezüstérmesei, Keum Dzsihjon és Park Hadzsun, a kínai csapat aranyérmese, Juting Huang és Lihao Cseng, és a kazah bronzérmesek, Alekszandra Le és Iszlam Szatpajev pózolnak győzelmi szelfijükhöz a vegyes 10 m-es légpuska csapatverseny után (Kép: Charles McQuillan / Getty Images)

(Balról) Az USA ezüstérmesei, Sarah Bacon és Kassidy Cook, a kínai csapat aranyérmesei, Csang Jani és Csen Jiven és a brit bronzérmesek, Yasmin Harper és Scarlett Mew Jensen pózolnak győzelmi szelfijükhöz egy Samsung Galaxy Z Flip6 Olympic Editionnel a női 3 méteres szinkron műugró versenyszám után. (Kép: Sarah Stier / Getty Images)

(Balról) A brit ezüstérmes, Anna Henderson, az ausztrál aranyérmes Grace Brown és az USA bronzérmese, Chloe Dygert pózolnak győzelmi szelfijükhöz a női egyéni országúti kerékpáros verseny után. (Kép: Tim de Waele / Getty Images)

(Balról) Az olasz ezüstérmes Filippo Ganna, a belga aranyérmes Remco Evenepoel és bronzérmes Wout van Aert pózolnak győzelmi szelfijükhöz a férfi egyéni országúti kerékpárverseny után. (Kép: Jan Woitas / Getty Images)

(Balról) Az ausztrál ezüstérmes Elijah Winnington, a német aranyérmes Lukas Märtens, és a Koreai Köztársaság bronzérmese, Kim Woo-min pózolnak győzelmi szelfijükhöz a férfi 400 méteres gyorsúszás versenyszám után. (Kép: Sarah Stier / Getty Images)

(Balról) A tunéziai ezüstérmes Fares Ferjani, a Koreai Köztársaság aranyérmese, Szanguk Oh és az olasz bronzérmes Luigi Samele pózolnak győzelmi szelfijükhöz a férfi egyéni kardvívás versenyszám után. (Kép: Patrick Smith / Getty Images)

(Balról) A mongóliai ezüstérmes, Bavuudorjiin Baasankhüü, a japán csapat aranyérmese, Cunoda Nacumi és a bronzérmes francia Shirine Boukli és svéd Tara Babulfath pózolnak győzelmi szelfijükhöz a női 48 kg-os cselgáncs versenyszám után. (Kép: Patrick Smith / Getty Images)

(Balról) A Koreai Köztársaság csapatának ezüstérmese, Kim Je Dzsin és az aranyérmes Oh Je Dzsin, valamint az indiai bronzérmes, Manu Bhaker pózolnak győzelmi szelfijükhöz a női 10 méteres légpisztolyos sportlövészet versenyszám után. (Kép: Charles McQuillan / Getty Images)

______________________
*A párizsi olimpia hivatalos szlogenje, a Games Wide Open azt a törekvést is tükrözi, hogy az esemény befogadóbb, felelősségteljesebb és látványosabb legyen, és új utakat találjon az emberek bevonására az olimpia előtt, alatt és után.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció