Új igazgatóval új igazgatóságot alakít a Yettel

Július 1-től kezdi meg működését a Mesterséges Intelligencia és Adatelemzési Igazgatóság, élén a bolgár szakember, Denitsa Gavrilova vezetésével.

A Yettel a megbízható és gyors mobilhálózaton túl a mindennapokat megkönnyítő, egyszerűen és kényelmesen igénybevehető digitális megoldások széles skáláját is elérhetővé kívánja tenni ügyfelei számára. Ezt a célt a hálózatban felhalmozódó aggregált adatok szakszerű és előremutató elemzésére összpontosítva kívánja elérni. Ennek keretében a Yettel Magyarország Mesterséges Intelligencia és Adatelemzési Igazgatóságot hoz létre a kereskedelmi divízió keretein belül. Az újonnan alakult szervezeti egység Nemanja Zilovic kereskedelmi vezérigazgató-helyettesnek riportol, és Denitsa Gavrilova vezetésével kezdi meg működését, aki igazgatóként, újonnan csatlakozott a Yettel csapatához.

 

Denitsa a bolgár Deloitte-tól érkezik, és korábban tanácsadóként már segítette a mobilszolgáltató munkáját, így a Yettel ismerős terep lesz számára. Több mint 7 éves tapasztalattal rendelkezik az adattudomány területén, illetve 10 évet töltött el telekommunikációs vállalatoknál – többek között dolgozott az A1-nél, különböző projektekben vett részt a brit O2-nél, a Vodafone-nál, az Orange-nél és más távközlési szolgáltatóknál világszerte. Tanulmányai során PhD-fokozatot szerzett viselkedési közgazdaságtanból és társadalomtudományokból, valamint 12 éves oktatói tapasztalattal rendelkezik statisztika, marketingstratégia és gráf-neurális hálózatok témakörében.

 

Denitsa Gavrilova
 

 

Eddigi munkái során üzleti, adatokkal foglalkozó és mérnöki csapatokat irányított annak érdekében, hogy innovatív megoldások születhessenek. A telekommunikáció mellett széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik banki területen és az elektromos autóiparral kapcsolatban is. Számos projektben vett részt, amelyek fejlett gépi tanulási modellek fejlesztésére összpontosítottak, megkönnyítve az adatközpontú döntéseket. Nagy szenvedéllyel figyeli és kutatja a végfelhasználókat és azok viselkedését.

 

Ha sport, akkor Denitsa előszeretettel síel, teniszezik vagy lovagol, és a szörfözésnek is nagy rajongója. A főzés és a hangoskönyvek hallgatása is kikapcsolja, kedvenc könyve Richard Feynman Nobel-díjas fizikus visszaemlékezéseinek szerkesztett gyűjteménye a „Tréfál, Feynman úr?” ("Surely You're Joking, Mr. Feynman!). Családjával és két gyermekével sok aktív programon vesznek részt; nyitott a különböző sportok és tevékenységek kipróbálására.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció