Végleges döntés született az OXO Technologies hollandiai székhelyáthelyezéséről

Az OXO Technologies Holding közgyűlése második döntésével is jóváhagyta a Társaság székhelyének áthelyezését Budapestről a hollandiai Rotterdamba, mely döntés így véglegesnek tekinthető. A székhelyáthelyezés jogi folyamata ennek megfelelően a következő hónapokban zárul, mindez azonban nem érinti a Társaság részvényeinek BÉT Xtend piacon történő kereskedését, amely ez alatt az időszak alatt és a székhelyáthelyezést követően is folyamatos marad.

Az OXO Technologies Holding Nyrt. 2024. június 18-án megtartott közgyűlése egyhangúlag és véglegesen jóváhagyta a Társaság székhelyének áthelyezését az Európai Unión belül Budapestről a hollandiai Rotterdamba. A közgyűlési döntéssel és a szükséges vagyonmérleg és átalakulási tervezetek jóváhagyásával megindul az a jogi eljárás, melynek eredményeként a Társaság Nyrt-ként kikerül a magyar cégnyilvántartásból és változatlan részvényesi körrel, tulajdonosi és tőkeszerkezettel, jogfolytonosan, NV (Naamloze Vennootschap) társasági formában felvételre kerül a holland cégnyilvántartásba. Ezen társasági átalakulástól és a székhelyváltoztatástól függetlenül a Társaság részvényei folyamatos kereskedésben maradnak a BÉT Xtend piacán és az átalakulás lezárultával a részvényesek automatikusan rendelkezni fognak a Hollandiában bejegyzésre került társaság azonos számú és névértékű részvényével.

 

A székhelyváltoztatás jogi folyamatának végeztével a Társaság továbbra is végre kívánja hajtani részvényeinek a BÉT Standard piacra történő bevezetését, melynek előkészületi munkálatait a közelmúltban megkezdte. A székhelyváltoztatás, a BÉT Standard piaci bevezetés, valamint az ezzel párhuzamosan zajló további tőkebevonási és növekedési tervek megvalósítása pedig a későbbiekben biztosíthatják annak lehetőségét, hogy a Társaság egy ún. dual vagy cross listing keretében részvényeit egy másik európai nyilvános értékpapírpiacra is bevezesse, mellyel egyszerre kívánja elérni befektetői köre jelentős szélesítését és részvénykereskedése likviditásának párhuzamos növelését is.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció