Tov√°bbra is Christian Klein az SAP elsŇĎ embere

Az SAP SE bejelentette, hogy három évre, 2028 végéig meghosszabbította Christian Klein vezérigazgatói megbízatását és igazgatótanácsi tagságát. A társaság egyúttal meg is erŇĎsítette Klein szerepét, az Igazgatóság elnökévé nevezve ŇĎt ki, korábbi szóvivŇĎi státusza helyett.

A most 44 éves Klein 1999-ben diákként kezdte pályafutását az SAP-nál. A vállalaton belüli karrierjének fontos állomása volt az SAP SuccessFactors pénzügyi igazgatói posztja, valamint a kontrolling igazgatói feladatköre, mielŇĎtt 2016-ban kinevezték az SAP operatív igazgatójává. 2018-ban csatlakozott az SAP igazgatótanácsához, majd 2019 októberében társ-vezérigazgatónak nevezték ki, 2020 áprilisától pedig egy személyben tölti be a posztot.

 

Christian Klein

 

„Az elmúlt években Christian Klein igazán következetesen irányította az SAP SE felhŇĎalapú vállalattá történŇĎ átalakulását” – mondta prof Hasso Plattner, az SAP SE felügyelŇĎbizottságának elnöke. „Szeretném megköszönni Christian Klein rendkívüli közremŇĪködését az SAP sikereiben. SzerzŇĎdésének korai meghosszabbításával és vezérigazgatói kinevezésével szeretnénk hangsúlyozni kiemelt szerepét az SAP folyamatos transzformációjában. MeggyŇĎzŇĎdésünk, hogy ezzel megalapozzuk az SAP további növekedését a gyorsan változó IT-szektorban.”

 

„Köszönöm az SAP FelügyelŇĎ Bizottságának belém fektetett bizalmát. Nagy várakozásokkal tekintek az együttmŇĪködésre igazgatósági kollégáimmal, csak úgy, mint a munkatársainkkal, partnereinkkel, ügyfeleinkkel és befektetŇĎinkkel közös munkára” – mondta Klein. „Együtt sikeresen fejlesztettük vállalati stratégiánkat az elmúlt három és fél évben. Megtiszteltetésnek tartom, hogy az SAP-t vezethetem azon az úton, aminek eredményeként a vállalati szoftverek és a vállalati mesterséges intelligencia vezetŇĎ vállalatává válunk.”

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció