Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

Eddig az észak-amerikai és egyesült-királyságbeli piacon működött a 12 éve alapított Intuitive.Cloud, európai terjeszkedését pedig most Magyarországon és Romániában indítja el. Komoly szereplőről van szó, hiszen ügyfelei között több, mint 130 Fortune1000-es vállalat van, többek között a bank-, biztosítási és pénzügyi szektorból, de egészségügyi, energetikai, telekommunikációs és gyártó cégekkel is együttműködnek. 

 

Az Intuitive.Cloud elsősorban felhőmigrációs és -modernizációs szolgáltatásokat nyújt, emellett kimagasló szakértelemmel rendelkezik a kiberbiztonság, az adatvédelem és a mesterséges intelligencia területein is. Stratégiai szolgáltató partnereik között pedig olyan cégek szerepelnek, mint az AWS, a Google és a Microsoft Azure. A felhőszolgáltató jelenleg 400 embert foglalkoztat világszerte, és kiemelt figyelmet fordít munkatársai személyes és szakmai fejlődésére, amely magában foglalja a mentorálást, az innovatív technológiákkal és a globális vállalati ügyfelekkel való együttműködést is.

 

Az amerikai cég a Magyarországon immár 3. éve piacvezető Hays Hungary-t választotta a szakemberek megtalálására és toborzás-kiválasztási folyamatok lebonyolítására. „Ez a hír éppen jókor jött mind a piacnak, mind pedig az IT-szakmában dolgozóknak. A szektor még mindig a legkiemelkedőbb béreket kínálja, azonban a korábbi lendületet némileg elvesztő gazdasági környezetben nem volt könnyű navigálni egészen a tavalyi utolsó negyedévig. Az Intuitive érkezése a térségbe remélhetőleg a piac újbóli fellendülését jelentheti majd, a szakemberek számára biztosított lehetőségek kapcsán biztosan” – mondta Bucsku György, a Hays toborzásért felelős igazgatója.

 

Az Intuitive.Cloud azért választotta Magyarországot és Romániát a terjeszkedés színterének, mert a két országban van meg a szükséges, megfelelően képzett munkaerő, emellett pedig az időeltolódással is ki tudják szolgálni nemzetközi ügyfeleiket. Jay Ashok Modh, a cég alapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy az Intuitive.Cloud hosszú távra tervez a térségben. „Az európai piacra lépésünk nagy mérföldkő a cég életében. Kimagasló szolgáltatást nyújtunk és a legjobb szakemberekkel szeretnénk dolgozni Magyarországon, emellett a portfóliónkat is folyamatosan bővítjük. Távlati célunk, hogy meghatározó szereplővé váljunk Európában, miközben tovább bővítjük globális ügyfélkörünket, lehetőséget biztosítva az EU-ban dolgozó csapatunknak, hogy újabb és más projekteken dolgozhasson".

 

Az Intuitive-nak van egy innovációs portfóliója is – olyan új generációs startupokba fektetnek be, mint a DevRev, ArmorCode, EndorLabs, Tessell, SAFE.security, Dataminr, hogy csak néhányat említsünk, így a kiválasztott szakemberek számos közös projektben vesznek majd részt. Az Intuitive.Cloud már elkezdte a helyi és romániai csapatok felépítését, a kiválasztás már zajlik. Különösen jó hír lehet a szakembereknek, hogy a cég magyar irodát nem tervez nyitni, azaz a munkavállalók az ország bármely részéről, teljes munkaidőben otthonról dolgozhatnak majd.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció