SmartManFest: bepillant√°st nyerhetnek az √©rdeklŇĎdŇĎk a digitaliz√°ci√≥ vil√°g√°ba a Sz√©chenyi-egyetemen

Az ipar 5.0 innovációs és technológiai átmenet, valamint az ipari fokozatváltás a témája a Széchenyi István Egyetem programjának, amelyet a hagyományteremtŇĎ céllal életre hívott Smart Manufacturing Festival keretén belül rendeznek a gyŇĎri kampuszon és az egykori kekszkockában, vagyis az egyetem GyŇĎri Innovációs Parkjában. Az érdeklŇĎdŇĎk március 6-án izgalmas elŇĎadások és laborlátogatások keretében pillanthatnak be a digitalizációs innovációk világába.

A SmartManFest az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség (NTPSZ) által életre hívott programsorozat, amelynek keretében a magyar ipari nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, felsŇĎoktatási intézmények és kutatóhelyek ajtót nyitnak a nagyközönség számára, és betekintést engednek az ipari digitalizáció lebilincselŇĎ világába. Több mint 30 helyszínen közel 50-féle program várja a látogatókat február 26. és március 8. között. A programsorozat során a technológiai újításokra, ipari digitalizációs megoldásokra kíváncsi érdeklŇĎdŇĎk modern, okosgyártással mŇĪködŇĎ vállalatok mŇĪködésérŇĎl, valamint a témában élenjáró felsŇĎoktatási intézmények fejlesztéseirŇĎl is képet kaphatnak.

 

A Széchenyi István Egyetem március 6-án szerdán rendezi programját, amelyben az innovatív digitális megoldások kerülnek elŇĎtérbe. Az intézmény elkötelezett a modern technológiák és a fenntarthatóság iránt, amely kutatás-fejlesztési tevékenységét is meghatározza. DélelŇĎtt, 10 és 12 óra között panelbeszélgetést rendeznek a GyŇĎri Innovációs Parkban, vagyis a résztvevŇĎk a közelmúltban teljesen megújult egykori kekszgyári épületet belülrŇĎl is megismerhetik. 

 

Az egykori kekszgyári kockaépület teljesen megújulva szolgálja a tudományt és az innovációt a Széchenyi István Egyetem GyŇĎri Innovációs Parkjaként. (Fotó: Adorján András)

 

A „Digitális innováció a gyŇĎri Science Parkban” címŇĪ rendezvény moderátora dr. Kovács Ákos (Digitális Fejlesztési Központ), elŇĎadói: dr. Ballagi Áron (Automatizálási és Mechatronikai Tanszék – JármŇĪipari Kutatóközpont), Szántó Norbert (Automatizálási és Mechatronikai Tanszék – JármŇĪipari Kutatóközpont – Digitális Fejlesztési Központ), dr. Szalai Szabolcs (JármŇĪgyártás és Technológia Tanszék), dr. Fodor Dénes (Teljesítményelektronika és villamos hajtások Tanszék) és Lukács Balázs (Digitális Fejlesztési Központ).

 

13 órától laborlátogatásokat tartanak a gyŇĎri kampuszon, amelyek során megismerhetŇĎ a Kiber-fizikai Gyártórendszerek Laboratórium, a Rádiófrekvenciás Vizsgálólaboratórium, a Távközlés-informatika Laboratórium és a Drónlaboratórium, valamint a Mobilis Interaktív Élményközpont tevékenysége.

 

A SmartManFest tehát mindenki számára nyitott, de regisztrációhoz kötött, legyen akár egyetemista, akár kis- és középvállalkozó, a szakma részese vagy a szakmán kívülrŇĎl érkezŇĎ látogató. Regisztrálni a https://smartmanfest.hu/regisztracio/ címen lehet.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció