Laboratórium is nyert a Greennovációs versenyen

Négy futballpályányi A4-es lapot tenne ki az a papírmennyiség, amelyet egy új innovációnak köszönhetŇĎen spórol meg évente egy vizsgálólaboratórium. A WESSLING Hungary Kft. új, elektronikus jegyzŇĎkönyvének bevezetésével évente negyven fát ment meg, többek között ezért is érdemelte ki az idén immár ötödik alkalommal meghirdetett Greennovációs Nagydíj Innovációs ötletek kategóriájának díját. 

Az V. Greennovációs Nagydíjon április 12-én az Innovációs ötletek kategóriában a WESSLING Hungary Kft-t hirdették ki az Innovációs ötletek kategória gyŇĎztesének.

 

Szabó András, a laboratórium IT-vezetŇĎje az innovációt ismertetve elmondta, hogy a független laboratóriumokat üzemeltetŇĎ WESSLING Hungary kft. immár közel negyed évszázada tevékenykedik a magyar piacon, akkreditált vizsgálatok tízezreit végzi el a környezetvédelem, élelmiszer- és egészségbiztonság területén. Az ezekhez kapcsolódó jegyzŇĎkönyvek (több, mint 50 ezer darab évente) papír formátumú elŇĎállítása, illetve kézzel történŇĎ aláírása felesleges papírfelhasználással jár, ami környezetszennyezŇĎ tevékenység, emellett pedig sok adminisztrációt, idŇĎt és pénzt is igényel. 

 

A laboratórium ezért a jegyzŇĎkönyvek jelenlegi papíralapú rendszere helyett elektronikus eredményközlést (e-jegyzŇĎkönyvet) vezetett be. A pdf-formátumú e-jegyzŇĎkönyv hitelességét fokozott biztonságú elektronikus aláírással garantálja, eredetiségének átláthatóságát pedig a WESSLING egy biztonsági QR-kód segítségével biztosítja. A jegyzŇĎkönyvet kézben tartó személy az egyedi QR-kódot egy okostelefonnal leolvasva az interneten keresztül megjelenítheti az általa nyilvántartott e-jegyzŇĎkönyv érvényességét.  Minderre egy modern, egyszerŇĪ és rendkívül hasznos telefonos applikációt dolgozott ki. 

 

Az új, környezetbarát módszerrel évente 4 focipályányi A4-es lappal fogyaszt kevesebbet, ami egy kisebb ligetnyi erdŇĎ (40 fa) életét jelenti évente. 

 

 

A Magyarországon mindezidáig egyedülálló innováció a várakozások szerint számos területen érvényesíti pozitív hatását, több kérdésre is megoldást kínál, mindezt egy kompakt és egyszerŇĪ rendszer, alkalmazás keretein belül. 

 

Az V. Greennovációs Nagydíjon számos hazai nagyvállalat és szervezet kapot díjat és elismerést, köztük az E.ON, a Dreher, a Sanofi-Aventis Zrt, a Chinoin Zrt., a K&H Bank, a WWF Magyarország vagy az FKF Zrt. 

 

A legjobb hazai példák minél ismertebbé tételének érdekében a Professional Publishing Hungary, az Élelmiszer, a Gyártástrend, a Medical Tribune, a Kreatív és a Turizmus Trend/ Vendég és Hotel lapok kiadója idén immár ötödik alkalommal hirdette meg Greennovációs Nagydíj versenyét. 

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció

 
Rovatunk tŠmogatůja a MOL