Hálózati informatikai szakemberek elhelyezkedését elősegítő együttműködés

Stratégiai megállapodást írt alá a Profession.hu és a HTTP Alapítvány, a Cisco Hálózati Akadémia magyarországi szolgáltató központja. A megállapodás értelmében Magyarország piacvezető állásportálja ezentúl a nemzetközi informatikai szakemberképző hálózat hivatalos hazai állásközvetítő partnereként segíti a képzésből kikerülő informatikai szakemberek elhelyezkedését. Továbbá a két szervezet  szorosan együttműködik a jövőben a IT-szektor hiányszakmáiban tanulni vagy elhelyezkedni kívánó fiatalok támogatásában.

A Profession.hu Martis István kereskedelmi igazgatója szerint mindig kiemelt területként tekintett az IT-re. „Magyarországon a kereslethez képest máig alacsony az IT képzésben résztvevő szakemberek száma, így a munkavállalói piacon is folyamatos hiány tapasztalható számos szakmában. Közös célunk az informatikai szakma népszerűsítése és az, hogy a képzés után is segítsük a fiatalokat a számukra megfelelő állás megtalálásában. Így az őket kereső munkaadók is az elvárt képzettséggel és tapasztalattal rendelkező szakemberekkel tudják felölteni az üres pozíciókat.”
A megállapodás eredményeként – a kereslet és a kínálat közti kapcsolat hatékony megteremtésén túl – többek között tananyagok magyarítására, közös rendezvények megszervezésére illetve az informatikai szakmák népszerűsítését szolgáló egyéb tevékenységekre kerül sor.
„A Cisco Hálózat Akadémiai a magas színvonalú és folyamatosan frissített digitális tananyag révén valódi informatikai tudást és készségeket nyújt a hallgatóknak, ugyanakkor a HTTP Alapítvány, mint a Cisco Hálózati Akadémia szolgáltató központja arra is törekszik, hogy a végzett diákok megfelelő állást találjanak. Ez utóbbi területen jelent nagy előrelépést a Profession.hu-val kötött stratégiai szövetség.” – mondta Sisák Zoltán a HTTP Alapítvány kuratóriumi elnöke.
Béni Gabriella,  a Cisco Hálózati Akadémia programvezetője hozzátette, hogy a Cisco Hálózati Akadémia oktatási intézményeiben jelenleg több mint 4000 aktív diák tanul, amely mindenképpen indokolta egy professzionális munkaerőpiaci cég bevonását. Mint mondta, remélik, hogy a HTTP Alapítvány és a Profession.hu együttműködése sok fiatal végzett hálózati szakembert fog új álláshoz segíteni.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció