Előzetes az IDC kollokációtól a cloudig szóló konferenciájáról

A nyilvános felhő-alapú szolgáltatások globális piaca az elkövetkező néhány évben várhatóan 29%-os éves átlagos növekedéssel, ami mélyreható és hosszú távú változásokat eredményez az informatika használatában, vállalti alkalmazásában. A magán felhő-alapú szolgáltatások esetén még látványosabb évi 35%-os növekedésre lehet számítani.

Miközben minden szegmensben növekedés várható, a piac szerkezete kiegyensúlyozottabbá válik az informatikai siló egyes szintjei között. Megnő  a szerver és tároló kapacitásszolgáltatások, illetve az alkalmazásfejlesztő eszközök PaaS és SaaS modellben történő értékesítésének aránya. Magyarország helyzete ezen a piacon kiemelkedik a régióban, az utóbbi évek a nyilvános hoszting és cloud kapacitásokba történt beruházásoknak köszönhetően. Mi állhat a feltörekvő, új szolgáltatási modellekhez kapcsolódó optimizmus hátterében?

Az IDC „A kollokációtól a cloudig – új típusú IT funkciók az új gazdasági környezethez” alcímmel, Magyarországon első alakommal szervez teljes egészében a felhő-alapú szolgáltatásoknak és a hoszting szolgáltatásoknak dedikált szakmai konferenciát.

A rendezvény elméleti és gyakorlati szemszögből egyaránt tárgyalja az új feltörekvő IT szolgáltatási modelleket - mit amilyen az infrastruktúra hoszting, a SaaS (szoftver mint szolgáltatás) – és az általuk a vállalatok üzleti reakcióképességében, az informatikai szervezetekben, az IT szolgáltatásokban és a CIO szerepében  végbemenő változásokat.

A rendezvény vezető előadója Scott Manson számos európai nagyvállalat számítástechnikai felhő kialakítását megcélzó projektjeiben vett részt megoldásszállítói oldalról, többek között a France Telecom, Portugal Telecom, Telefonica, Steria és a Telekom Polska esetében.

Scott Manson előadása áttekintést ad arról, hogy milyen típusú vállalatok ruháznak be a felhő-alapú számítástechnikába és miért teszik ezt. Az ügyfélpéldákkal alátámasztott gyakorlati áttekintés célja azon felhő építőelemek bemutatása, melyek nélkülözhetetlenek a cloud computing pénzügyi és IT üzemeltetési területen jelentkező előnyeinek a kiaknázásához. Ezen felül az előadás felvázolja a felhő-alapú technológiák életciklusát, a számítási felhő kialakításához vezető út mérföldköveit, és az informatikai vezetők szerepének változását az új szolgáltatási modellek terjedésének köszönhetően.

Az IDC Magyarország részéről Komáromi Zoltán, ügyvezető előadása arról a harcról szól, hogy milyen mértékben új a számítási felhő koncepciója és milyen mértékben támaszkodik korábbi IT szolgáltatási modellekre (outsourcing, hoszting, XSP, Saas, BPO)? A cloud ígérete szerint az informatika az 5. közművé válhat oly módon, hogy az új IT szolgáltatási modellek lehetővé teszik az informatika valós idejű és költséghatékony alkalmazkodását a felfokozott változékonysággal jellemezhető új gazdasági környezethez. Hol vagyunk és merre tartunk ebben a folyamatban.

A témával összefüggésben várható további előadások

Úton a felhők felé - Agárdi György ICT megoldások értékesítési igazgató - KFKI Zrt.
Bármi lehetséges? - Naményi Péter ügyvezető igazgató - NK Services (Magyarország) Kft.
Ahol a merevlemezed ott az otthonod. Bács Ildikó marketing és értékesítési vezető - Dataneum Zrt.
Ami a felhő mögött van - Kovács Zoltán szolgáltatási üzletág vezető - Fujitsu Technology Solutions Kft.
A Hoszting múltja, jelene, jövője a Magyar Telekomban - Fazakas András SMB and MID Market értékesítési manager - Magyar Telekom.
Ég és föld között - Kőnig Tibor főmérnök - Microsoft Hungary.
Almát a körtével - hogyan igazodjunk el az SAP hoszting világában - Görbics Zoltán ügyvezető igazgató - HostLogic Kft.


* Kiszervezett szolgáltatások - fókuszban a hatékonyság, Tóth Zoltán, üzlettámogatási igazgató, IQSYS Zrt.

    Az IDC egész napos Hoszting és Cloud konferenciáján a következő informatikai megoldásszállító cégek vesznek részt és tartanak előadást: T-systems, IQSYS, KFKI, DATANEUM, FUJITSU, HostLogic, NK Services, Microsoft. A rendezvény szakmai partnerei az IVSZ, az MJVSZ, az MVISZ és a TÖOSZ.

A konferencia moderátori teendőit Kiri Róbert, a Stratis társalapítója, igazgató-tanácsadó látja el, aki több, mint 10 éve foglakozik informatikai stratégiakészítéssel és komplex projektek vezetésével.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció