Ericsson: a maga nemében első teljes körű TD-LTE megoldás

Az ST-Ericsson TD-LTE chipsetjének köszönhetően első alkalommal került sor teljes körű végpont-végpont képességekkel rendelkező TD-LTE megoldás bemutatására.

Az LTE-nek, a mobil szélessávú technológia következő generációjának két változata van: az egyik a párosított spektrum használatára az úgynevezett frekvenciaosztásos duplex (FDD) technológia; a másik pedig a nem párosított spektrumhoz, az időosztásos duplex (TDD) – vagy más néven az Ericsson TD-LTE technológiája. A TD-LTE széles körű globális elterjedése a következő években várható.
A China Mobile Sanghajban megrendezett China Today eseményén az Ericsson (NASDAQ: ERIC) első alkalommal mutatta be teljes körű végpont-végpont TD-LTE megoldását. Az ST-Ericsson készülékeivel együtt a rendszer sikeresen mutatott be olyan szupergyors mobil szélessávú alkalmazásokat, mint például az igény szerinti videolejátszás (VOD) és az élő kameraképes videó-adatfolyam.
Korábban már igazolásra kerül, hogy az Ericsson TD-LTE megoldása előfizető irányú kapcsolatban elérte a 110 Mbps egyfelhasználós csúcssebességet.
A mostani bemutatót egy USB modem (USB dongle) segítségével hajtották végre, melybe az ST-Ericsson TD-LTE chipsetje került beépítésre. Az Ericsson sikeresen hajtotta végre a TD-LTE együttműködési tesztelést (IOT) az ST-Ericssonnal, és további két chipset/végberendezés-szállítóval várhatók a tesztek befejezése a közeljövőben.
Az Ericsson a TD-LTE kínálat részeként új bázisállomást vezetett be. A legújabb többszabványos bázisállomáson, az RBS 6000-en alapuló TD-LTE bázisállomás magas szinten integrált megoldást kínál kis méretben és alacsony energiafogyasztással, így minden telepítési igényhez illeszkedik.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció