Az Ericsson rajtra kész a 2,6 GHz-es spektrumban

A svédországi 2,6 GHz-es spektrumra kiírt árverés győztesei előtt most a továbbfejlesztett mobilhálózatok gyors telepítése áll, amelyhez az Ericsson végponttól végpontig terjedő HSPA és LTE technológiát szállít. Ez volt az első olyan árverés a világon, amelynek célja a CEPT (Postai és Távközlési Igazgatások Európai Értekezlete) által hozott, harmonizált sávkezelési döntésnek megfelelő engedélyezés.

A 2,6 GHz-es frekvenciasáv kiosztásának éllovasaként a szabályozásért felelős Svéd Posta és Távközlési Hivatal átvette a CEPT által meghatározott harmonizált spektrumkiosztást. A kiosztás elősegíti a hálózatüzemeltetők nagyságrendi megtakarításait és biztosítja a szabványosított végberendezések elérhetőségét, így lehetővé téve az országok közötti barangolást a felhasználók számára. A 2,6 GHz-es sáv árverésére várhatóan 2008-ban kerül sor Ausztriában, Hollandiában, Olaszországban és Nagy-Britanniában.
Az LTE és a HSPA, a 2,6 GHz-es sáv előnyben részesített technológiái, kivételes, tömegpiaci felhasználói élményt tesznek lehetővé, olyan igényes alkalmazásoknak adva teret, mint a mobil videózás, bloggolás, továbbfejlesztett játékok, valamint a gazdag multimédiás telefon- és professzionális szolgáltatások.
Az Ericssonnak a 2,6 GHz-es sávhoz kifejlesztett megoldásai a vállalat többszabványos RBS 3000 és RBS 6000 sorozatán alapulnak. Ezek az energiatakarékos bázisállomások a WCDMA, HSPA és LTE, illetve a GSM, EDGE, WCDMA, HSPA és LTE technológiát támogatják. Az Ericsson RBS megoldásai a piacon elérhető legkisebb bázisállomásokat valósítják meg, támogatva az alacsony költségű migrációt és az egyszerű hálózatintegrálást.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció