Bezárul az Xbox Live az első generációs konzolok előtt

A Microsoft bejelentette, hogy április 15-e után nem lesz elérhető Xbox Live online szolgáltatásuk az eredeti, nyolc éve megjelent Xbox játékkonzolok tulajdonosai számára.

A hivatalos indoklás szerint olyan irányban fejlesztik tovább az internet-alapú szolgáltatást, amellyel végre kihasználhatják az újabb, Xbox 360 készülékek kínálta lehetőségeket. Ez azonban egyúttal azt is jelenti, hogy az első generációs Xbox platform, valamint a rajta futó játékprogramok nem lesznek kompatibilisek a megújuló oldallal. Ez azokat a játékokat is érinti, amelyek amúgy a 360-on is futnak – valószínű, hogy különösen azok lesznek majd elégedetlenek a változással, akik újabb konzoljukról a Halo 2-t játsszák online.

Elemzők szerint igen valószínű, hogy a szóban forgó változtatások az Xbox Live-on a Microsoft új Project Natal gesztusvezérelt kezelőfelületének integrációját jelentik majd. A Natal-t a Time magazin tavaly novemberben beválasztotta a 2009-es év 50 legfontosabb találmánya és áttörést jelentő ötlete közé, azzal az indoklással, hogy "A Microsoft olyan technológiát alkotott, amelynek köszönhetően a játékosok mindenféle egyéb eszköz nélkül, pusztán a testük mozdulataival és beszéddel irányíthatják a játékokat".

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció