Beépített Wi-Fi az Xbox-ban?

A versenytársakkal ellentétben az Xbox 360-as játékkonzolban továbbra sincs vezeték nélküli adatátviteli kapcsolat, és az internetre felkerült képek szerint a beépített Wi-Fi helyett továbbra is csak az USB-portra csatlakoztatható adapter frissül majd.

Az Engadget informatikai hírportálra felkerült fénykép szerint a Microsoft egy kétantennás, a nagyobb adatátviteli sebességre képes 802.11n-es szabványt támogató adapterre adott be engedélyezési kérelmet a Szövetségi Távközlési Bizottsághoz (FCC).

Sokak szerint az új adapter megjelenése egybeesik majd a Microsoft iTunes rivális online áruházának, a Zune Marketplace-nek a frissítésével, amely az Xbox-on is elérhetővé válik, lehetővé téve a nagyobb sávszélességet igénylő HD-videók közvetlen, letöltés nélküli megtekintését.

A felhasználók reményei szerint a Wi-Fi kapcsolat már megtalálható lesz a nagyobb, 500 gigabájtos háttértárral boltokba kerülő Xbox-okban. A Microsoft egyik magyarországi képviselője az MTI kérdésére csak annyit válaszolt, hogy az új játékkonzol októbertől lesz kapható, a beépített Wi-Fi-ről szóló híresztelésekre azonban nem tért ki.

Jelenleg a konkurens gépekben, a PlayStation 3-ban és a Nintendo Wii-ben egyaránt megtalálható a beépített vezeték nélküli kapcsolat. Az Xbox 360-at jelenleg csak hálózati LAN-kábellel lehet internetre csatlakoztatni, ami a vezetékezés szempontjából igencsak kényelmetlen megoldás.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció