Innováció, tudás, távmunka

Az I-Work Közhasznú Alapítvány a Google Magyarország támogatásával egy olyan rendezvénysorozatot indít el 2009-ben "Innovációs szeminárium" címmel, ahol fŇĎvárosi és regionális találkozókon mutatja be azokat a gyakorlati módszereket, tapasztalatokat, amelyek minden távmunka iránt érdeklŇĎdŇĎ kis-, közép- és nagyvállalkozást segítenek. Budapest mellett Székesfehérvár, Debrecen és GyŇĎr a tervezett szemináriumi helyszínek.

Az Alapítvány célja a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása az internetes munkavégzés módszereinek és kultúrájának kialakításában, valamint új munkavégzési piacterek kialakulásának segítése.

Az Innovációs szemináriumok szervezése mellett az I-Work Alapítvány önkormányzati partnerprogramot hirdet. A partnerprogram keretében felméri a települések, kistérségek területén felmerülŇĎ internetes munkavégzéssel is megvalósítható munkalehetŇĎségeket. Az önkormányzatok segítségével megkeresi azokat a helyi mikro-, és kisvállalkozásokat, amelyek munkafolyamataikban internetes munkavégzést alkalmaznak. A tapasztalatokat dokumentálja, majd mintaértékŇĪ projektként elérhetŇĎvé teszi más vállalkozások számára is.

Az Önkormányzati partnerprogramhoz kapcsolódóan az Alapítvány elindítja az "Innovációs Hálózat Programot", amelynek során önkormányzati partnerei az Alapítvány segítségével a helyi vállalkozások számára hasznos, internetes munkavégzéssel kapcsolatos információkat tartalmazó "Innovációs Pontokat" hoznak létre.

Déri Tamás az alapítvány szakmai igazgatója elmondta, hogy a partnerség által megvalósítandó projekt célkitŇĪzései közé tartozik a térségek gazdaságának és kulturális életének elŇĎmozdítása – távmunkaházak kialakításával. Az Alapítvány szakértŇĎi olyan országos szintŇĪ, komplex távmunka-ház program elindításán dolgoznak, amely során elsŇĎ lépésben 15-20 térségi központban nyílhat lehetŇĎség távmunka-központok létrehozására, ezer új munkahely kialakításával.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció