A keresés a második legnépszerűbb netes tevékenység Amerikában

A Pew Internet & American Life Project felmérése szerint a tengerentúlon az internetezők 49 százaléka minden nap keres a világhálón: ennél csak az e-mail népszerűsége ért el többet, 60 százalékot.

A naponta keresést végzők aránya 2002-ben még nagyjából 30 százalék körül mozgott a felhasználók körében, ami jól jelzi a növekedés ütemét. A keresés ezzel a napi netes tevékenységek között népszerűbbé vált a hírolvasásnál (39%), vagy az időjárás megtekintésénél (30%). A tanulmány szerint a férfiak gyakrabban használnak online keresőket, minta a nők; a 2002-es 33 százalék helyett 53 százalék, míg a nők körében 25-ről 45 százalékra gyarapodott a naponta keresőt használók aránya.

Az amerikai piackutató szerint a jelenség hátterében nem feltétlenül az információ-éhség növekedése áll, sokkal inkább az, hogy egyre több oldalon lehet szűkített, belső keresést végrehajtani, illetve az egyre szaporodó tartalmak, híroldalak, blogok, videók és személyes weboldalak meg is kívánják a gyakoribb keresést a megfelelő tartalmak megtalálása érdekében.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció