Következő generációs Unisys szerverek többmagos Intel processzorokkal

A Unisys Corporation bevezette a többmagos Intel Xeon processzor alapú, a ClearPath családba tartozó mainframe-osztályú vállalati szerverek következő generációját. Az új modellek az első mérföldkövet jelentik a Unisys terveiben, amelyek szerint közös platformarchitektúrát vezet be a fejlett Intel processzor technológiához minden Unisys vállalati szerverben.
Az új ClearPath Dorado Model 400 és Libra Model 400 szerver sorozat támogatja a Unisys OS 2000 és MCP működési környezetek legfejlettebb változatát. Ezeket az új változatokat az Intel vagy saját processzortechnológiát használó ClearPath rendszerekhez optimalizálták. Mind a két működési környezet támogatja a teljes kompatibilitást a korábbi CMOS processzor alapú ClearPath rendszerekhez írt szoftverekkel.

A Unisys víziója szerint a következő generációs szerverarchitektúra az első a piacon, amely mind a négy fő operációsrendszer-környezetet - Microsoft Windows, Linux, Unisys OS 2200 és MCP - támogatja és egyidejűleg futhatnak ugyanabban a rendszerben, egy-egy virtuális partícióban. A Unisys integrálta a virtualizációt és a felügyeleti képességeket, amely lehetővé teszi a szervererőforrások dinamikus elosztását.

Az új Unisys vállalati szerverek a többmagos Intel  Xeon processzorokon alapulnak, amelyek a valós idejű infrastruktúra (RTI) kulcs komponensei.

A két új ClearPath Dorado 400 sorozatú modell - 420 és 430 - kétmagos Intel Xeon 7100 sorozatú processzorokat használ. Az új Dorado modellek mainframe-osztályú teljesítményt biztosítanak a tranzakciók kezelése terén az ügyfél-számítógépekkel, valamint hasonló biztonsági és rendelkezésre állással is rendelkeznek. A Model 430 jellemzője egy olyan képesség, amely a feldolgozási teljesítmény bizonyos összegét engedi meg az ügyfelekkel.

A ClearPath Libra Model 400 az első Unisys mainframe rendszer, amely a négymagos Intel Xeon 5300 sorozatú processzorokon alapul. Ennek teljesítménye a korábbi egymagos Intel Xeon processzorokon alapuló Libra Model 300 rendszer több mint kétszerese. Az új Libra Model 400 elődjénél jobban bővíthető és az ügyfeleket segíti a terhelések dinamikus kezelésében. Ezek a képességek az ügyfél-számítógépnek megengedi a teljesítmény igényekben jelentkező váratlan csúcsok kiegyenlítését.

Az alap ClearPath Dorado Model 400 sorozat induló ára szoftverrel együtt 200 000 dollár. A ClearPath Libra Model 400 alapmodell ára egy bizonyos teljesítményhez, szintén 200 000 dollár, de ez a konfiguráció számos opciót tartalmaz. Ezek nélkül a belépőszintű Libra Model 400 konfiguráció ára csak 32 000 dollár.  
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció