Termelésirányítás Pályázati forrásból

2/ 2 oldal
Egyre inkább megköveteli a piac a hazai termelő cégektől is a költséghatékony működést. Viszont mindaddig képtelenek lesznek a vállalatok megfelelni a hatékonysági elvárásoknak, amíg a termelést merev módszerekkel irányítják. Modern vállalatirányítási rendszer bevezetésével egyszerre nyílik lehetőség költségcsökkentésre és vezetői idő felszabadítására. A kis- és középvállalatok termelésirányítási folyamatainak egyik gyakorlott hazai szakértőjeként a rEVOLUTION Software arra hívja fel a figyelmet, hogy a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) és a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) keretében várhatóan a közeljövőben megjelenő pályázatok révén e rendszerek bevezetésének akár a felét is finanszírozhatják a vállalatok.

Ha csúszik egy teljesítés, az a presztízsvesztés mellett kötbért vagy bevételkiesést is jelent. A termelésirányítási rendszerrel a csúszások és a kihasználatlanságok minimalizálhatóak, így a hatékonyabb kapacitáskihasználás önmagában hordozza a megtérülést. Ha a termelés megszervezésére fordított idő nagy részét a vezetők az üzlet- és folyamatfejlesztésre fordítják, az további bevételeket vagy a jobb kihasználtság miatt az egységköltség csökkenését jelenti. Az üzletkötők a megrendeléseket közvetlenül a vállalatirányítási rendszerben rögzíthetik, az igény ezután automatikusan és azonnal megjelenik a termelési részlegen. Egy jó integrált vállalatirányítási rendszer a gyártáshoz kapcsolódó raktárkészlet-változásokat is automatikusan lekezeli az előre rögzített receptúrák használatával. Egy könnyebben betanítható és átlátható rendszer segítségével a szoftvert használó személyek „kiesése” esetén az utód sokkal gyorsabban átveszi és megtanulja a feladatokat.

Miből finanszírozzuk?

Várhatóan a közeljövőben jelennek meg a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) és a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) informatikai fejlesztésekre kiírt pályázatai, amelyekkel akár e rendszer bevezetésének felét is finanszírozhatja a vállalat. A sikeres pályázáshoz a jó elképzelésen túl szükséges egy jó beszállító, aki olyan rendszert képes ajánlani, amely a piacon elismert, hiszen a beadott ajánlatban célszerű meghatározni a megvásárolni kívánt rendszert. Kell ezen kívül egy tapasztalt pályázatíró cég, aki ismeri a pályázati rendszer összes kritériumait.

Ha megfogalmazódik az igény a továbblépésre, érdemes már a pályázatok megjelenése előtt előkészíteni a rendszer beszerzését, illetve a pályázathoz szükséges sztenderd anyagok összeállítását annak érdekében, hogy meghirdetéskor a pályázat azonnal beadható legyen.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció