A vártnál kisebb veszteség az LG.Philipsnél

A vártnál kisebb lett a dél-koreai LG.Philips vesztesége az idei év első negyedében. A világ második számú LCD-gyártója az egymást követő negyedik negyedet zárta veszteséggel a folyadékkristályos képernyők árának csökkenése miatt.
Az LCD kijelzők globális méretekben második legnagyobb gyártójánál 169 milliárd von (181 millió dollár) adó utáni veszteség keletkezett a márciussal zárult első negyedben, míg az elemzők 195 millió dollárra számítottak. Egy évvel korábban a vállalatnak még 48 milliárd von volt a nyeresége. Az árbevétel 10 százalékkal 2,72 ezer milliárd vonra (2,9 milliárd dollárra) nőtt.

A társaságnál ígéretesnek látják a jövőt, különösen a tv- és notebookképernyők üzletágban, mivel itt kezd stabilizálódni a kereslet-kínálat, kezdenek beállni az árak.

Az LG.Philips az európai terjeszkedés jegyében április elején megkezdte új lengyelországi gyárában az LCD televízió-képernyők sorozatgyártását. A Wroclaw közelében lévő kobierzycei üzemben gyártott képernyőket a holland Philips magyarországi és a japán Matsushita csehországi televízió gyárába szállítják összeszerelésre.

A lengyelországi üzem az LG. Philips második tengeren túli üzeme, amit azzal a céllal hoztak létre, hogy növeljék részesedésüket a lapos televíziók gyorsan növekvő piacán Európában.

A vállalat kezdetben évi három millió képernyő gyártását tervezi, ezt 2011-ben 11 millióra akarja feltornázni.

A DisplaySearch piackutató intézet szerint az LG.Philips részesedése tavaly 39,3 százalék volt a világ LCD-piacán.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció