Az Apple közzĂ©tette mĂĄsodik negyedĂ©ves pĂ©nzĂŒgyi eredmĂ©nyĂ©t

Az elƑzƑ Ă©vhez kĂ©pest 88%-kal növekedett az Apple-rĂ©szvĂ©nyek hozama. Az Apple a negyedĂ©vben a szĂĄmĂ­tĂłgĂ©pek terĂŒletĂ©n 36%-os, az mp3-lejĂĄtszĂłk terĂŒletĂ©n 24%-os növekedĂ©st Ă©rt el az elƑzƑ pĂ©nzĂŒgyi Ă©v azonos idƑszakĂĄhoz viszonyĂ­tva.
Az Apple közzĂ©tette a 2007. pĂ©nzĂŒgyi Ă©v 2007. mĂĄrcius 31-Ă©n zĂĄrĂłdĂł, mĂĄsodik negyedĂ©vĂ©nek eredmĂ©nyeit. A negyedĂ©vben az Apple 770 milliĂł USD, azaz rĂ©szvĂ©nyenkĂ©nt 87 cent nyeresĂ©get Ă©rt el, szemben az elƑzƑ pĂ©nzĂŒgyi Ă©v azonos idƑszakĂĄnak 410 milliĂł USD, azaz rĂ©szvĂ©nyenkĂ©nt 47 cent nyeresĂ©gĂ©vel. A most lezĂĄrult negyedĂ©v teljes forgalma 5,26 milliĂĄrd USD volt, mely szintĂ©n jelentƑs növekedĂ©st mutat az elƑzƑ pĂ©nzĂŒgyi Ă©v azonos idƑszakĂĄban elĂ©rt 4,36 milliĂĄrd USD forgalomhoz kĂ©pest; a bruttĂł ĂĄrrĂ©s pedig 35,1%-ra növekedett, az elƑzƑ pĂ©nzĂŒgyi Ă©v azonos idƑszakĂĄban elĂ©rt 29,8%-rĂłl. A nemzetközi piacokon törtĂ©nƑ Ă©rtĂ©kesĂ­tĂ©sek a teljes forgalom 43 %-ĂĄt tettĂ©k ki.

Az Apple a negyedĂ©vben 1 517 000 Mac szĂĄmĂ­tĂłgĂ©pet Ă©s 10 549 000 iPod kĂ©szĂŒlĂ©ket Ă©rtĂ©kesĂ­tett, mely a szĂĄmĂ­tĂłgĂ©pek terĂŒletĂ©n 36%-os, az mp3-lejĂĄtszĂłk terĂŒletĂ©n 24%-os növekedĂ©st jelent az elƑzƑ pĂ©nzĂŒgyi Ă©v azonos idƑszakĂĄhoz viszonyĂ­tva.

"A Mac platform nyilvĂĄnvalĂłan Ășjabb piaci rĂ©szesedĂ©st szerez a 36 szĂĄzalĂ©kkal növekedƑ Ă©rtĂ©kesĂ­tĂ©snek köszönhetƑen, mely a piac növekedĂ©si rĂĄtĂĄjĂĄnak több mint hĂĄromszorosa" - mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatĂłja. "Nagy izgalommal vĂĄrjuk az iPhone jĂșnius vĂ©gi bemutatĂłjĂĄt, de kemĂ©nyen dolgozunk mĂĄs, hamarosan napvilĂĄgot lĂĄtĂł Ășj termĂ©keinken is."
 
 
 

Belépés

 

 

RegisztrĂĄciĂł