Unisys: teljesítette a magas hasznot megcélzó terveit

2004 elsƑ negyedĂ©vĂ©ben a Unisys teljesĂ­tette a magas hasznot megcĂ©lzĂł terveit.
A Unisys közlĂ©se szerint a vĂĄllalat egy rĂ©szvĂ©nyre esƑ nyeresĂ©ge 2004 elsƑ negyedĂ©vĂ©ben az egy Ă©vvel korĂĄbbi idƑszakhoz kĂ©pest 30 szĂĄzalĂ©kkal növekedett, leszĂĄmĂ­tva a nyugdĂ­jelszĂĄmolĂĄs hatĂĄsĂĄt. A megelƑzƑ Ă©vhez kĂ©pest erƑs fejlƑdĂ©srƑl szĂĄmolt be a cĂ©g a kĂ©szpĂ©nzforgalom terĂ©n is: az elƑzƑ Ă©v ugyanezen negyedĂ©vĂ©nek 65 milliĂł dollĂĄros mƱveleti kĂ©szpĂ©nzfelhasznĂĄlĂĄsĂĄhoz kĂ©pest 116 milliĂł dollĂĄros Ă©rtĂ©krƑl.

A nyugdĂ­jelszĂĄmolĂĄs hatĂĄsĂĄnak leszĂĄmĂ­tĂĄsĂĄval a Unisys 2004-es elsƑ negyedĂ©ves nettĂł jövedelme 44,0 milliĂł dollĂĄr volt, amely összesĂ­tett rĂ©szvĂ©nyenkĂ©nt 13 centnek felel meg. ÖsszehasonlĂ­tĂĄsul 2003 elsƑ negyedĂ©vĂ©ben a nettĂł jövedelem 34,2 milliĂł dollĂĄr, az összesĂ­tett rĂ©szvĂ©nyenkĂ©nti Ă©rtĂ©k 10 cent volt.

Amint arrĂłl a cĂ©g korĂĄbban mĂĄr hĂ­rt adott, a nyugdĂ­jelszĂĄmolĂĄs negatĂ­v hatĂĄst gyakorol majd a vĂĄllalat 2004-ben bejelentett eredmĂ©nyeire. A 2004. Ă©vi elsƑ negyedĂ©ves eredmĂ©nyek 22,2 milliĂł dollĂĄros nyugdĂ­jkiadĂĄsokat tartalmaznak, az elƑzƑ Ă©v ugyanezen negyedĂ©vi 6,4 milliĂłs nyugdĂ­jbevĂ©telĂ©hez kĂ©pest. A GAAP-elvek szerint szĂĄmĂ­tva (vagyis a nyugdĂ­jelszĂĄmolĂĄst is beleĂ©rtve) a kĂ©t idƑszakot, 2004 elsƑ negyedĂ©vĂ©ben a nettĂł nyeresĂ©g 28,9 milliĂł dollĂĄr volt (vagy összesĂ­tett rĂ©szvĂ©nyenkĂ©nt 9 cent), mĂ­g az egy Ă©vvel ezelƑtti azonos idƑszak eredmĂ©nye 38,5 milliĂł dollĂĄr, illetve összesĂ­tett rĂ©szvĂ©nyenkĂ©nt 12 cent. A 2004-es elsƑ negyedĂ©vi bevĂ©tel 5 szĂĄzalĂ©kkal növekedett: Ă©rtĂ©ke 1,46 milliĂĄrd dollĂĄr, összevetve a 2003-as 1,40 milliĂĄrddal. A valutaĂĄrfolyamok 7 szĂĄzalĂ©kpontos pozitĂ­v hatĂĄst gyakoroltak a cĂ©g elsƑ negyedĂ©ves bevĂ©telĂ©re, a vilĂĄgszerte a legtöbb fontos pĂ©nznemmel szemben gyengĂ©lkedƑ amerikai dollĂĄr hatĂĄsait tĂŒkrözve.
 
 
 

KapcsolĂłdĂł cikkek

 

Belépés

 

 

RegisztrĂĄciĂł