Az √°lh√≠rek elleni v√©dekez√©srŇĎl tart online meetupot a Neumann T√°rsas√°g

2022. április 7-én, csütörtökön, 16 órai kezdettel a Neumann Társaság a fake newsról, vagyis az álhírekrŇĎl, illetve a mesterséges intelligencia felhasználásával megvalósított deep fake felvételek által jelentett fenyegetésrŇĎl, és az ezek elleni védekezésrŇĎl. Az online elŇĎadásba ingyenes regisztrációt követŇĎen bárki érdeklŇĎdŇĎ bekapcsolódhat a Zoomon keresztül.

A Neumann Társaság szakértŇĎi meetupján dr. Racskó Péter, a Corvinus Egyetem Informatikai Intézetének tudományos tanácsadója, illetve Mezriczky Marcell, az egyetem Kommunikáció- és médiatudomány mesterszakos hallgatója tart egy-egy elŇĎadást a témában.

 

Dr. Racskó Péter, a fake news-jelenség egyik elismert hazai szakértŇĎjének számít, elŇĎadásában azt fogja körüljárni, hogyan, milyen módszerekkel lehet megállapítani egy hírrŇĎl, hogy hamis vagy igaz. 

 

Mezriczky Marcell a Corvinus CGI-Deepfake Kutatócsoportjának tagjaként mélyedt el az információk hamisíthatóságának következŇĎ szintjét jelentŇĎ, akár hamis videofelvételek elkészítését is biztosító deepfake technológia rejtelmeiben. A szakember korábbi esettanulmányában magyar tinédzserek körében vizsgálta meg, hogy milyen hatékonysággal képesek észlelni a deepfake módszerrel meghamisított videókat. A meetupon példákat fog mutatni deepfake “alkotásokra”, némelyik példa valószínŇĪleg egészen sokkolni fogja a nézŇĎket realisztikus jellegével.

 

Hírek fake-telenül: hogyan tudunk védekezni az álhírek és egyéb átverések ellen?

A Neumann Társaság webinarának idŇĎpontja: 2022. április 7. 16 órától 17 óráig

Regisztráció: a meetup Zoom oldalán, ingyenesen.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció