BŇĎv√≠ti szigetszentmikl√≥si logisztikai k√∂zpontj√°t a GLP

Nagyszabású adásvételi megállapodást kötött Szigetszentmiklóson a GLP. Az újonnan megvásárolt 22,3 hektáros terület közvetlenül a már meglévŇĎ Sziget Logisztikai Központ mellett található, amelynek nagyobb részét már korábban bérbe vette a Fiege Csoport. Ezzel egy idŇĎben a GLP megkapta a használatba vételi engedélyt az elsŇĎ itteni, befejezés elŇĎtt álló épületére, a második csarnok kivitelezése pedig jelenleg is zajlik. A projekt két üteme összesen 150 ezer négyzetméternyi elsŇĎ osztályú raktárterületet foglal majd magában.

Kevesebb mint egy évvel az építkezés kezdete után a Sziget Logisztikai Központ elsŇĎ, 23 ezer négyzetméteres létesítménye megszerezte a használatba vételi engedélyt. Az épületet, annak további 22 ezer négyzetméteres bŇĎvítményével együtt már korábban bérbe adták a Fiege Csoportnak, amely vezetŇĎ európai logisztikai vállalatként az ellátási láncok terén kínál hatékony megoldásokat.

 

Az érintett épület második részének átadása idén márciusra, míg a következŇĎ, különálló ingatlan befejezése szeptemberre várható. Befejezése után a Sziget Logisztikai Központ jelenlegi fázisa mintegy 70 ezer négyzetméternyi korszerŇĪ raktárterülettel bŇĎvíti az állományt.

 

 

A Sziget Logisztikai Központ a GLP elsŇĎ magyarországi fejlesztése, és ennek révén a cég a hazai piacra is bevezeti új tervezési koncepcióját. A GLP Design Standard egy összetett mŇĪszaki specifikáció, amely a raktárterület hatékony kihasználása és a továbbfejlesztett elrendezés mellett az energiamegtakarításból adódó jelentŇĎs költségcsökkentésre összpontosít. A megnövelt, 12 méteres szabad belmagasság hatékonyabb tárolást tesz lehetŇĎvé, a padló terhelhetŇĎségének növelésével pedig nehéz jármŇĪvek és berendezések használatára is mód nyílik.

 

A szabványban mindemellett számottevŇĎ szerepet kapnak az ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) tényezŇĎk, elsŇĎsorban a fenntarthatóság, a szén-dioxid-kibocsátás mérséklése, a jólét és a biológiai sokféleség. E célok elérését szolgálja többek között a tökéletesített hŇĎszigetelés, a LED világítás, az energiahatékony fŇĪtési rendszerek, a természetes fény nagyarányú használata és az okosmérés. A létesítmények tömegközlekedéssel is egyszerŇĪen megközelíthetŇĎk, az elektromos töltŇĎoszlopok pedig az e-autósoknak kedveznek.

 

Kerekes István, a GLP Hungary országigazgatója elmondta: „A GLP Sziget egy kiemelkedŇĎ logisztikai fejlesztés a magyarországi piacon, amivel új mércét állítunk fel a modern raktárak számára. A GLP globális és helyi tapasztalatai egyaránt azt mutatják, hogy a fenntartható épületek létrehozása versenyelŇĎnyt jelent; a továbbiakban is ezt az utat járva támogatjuk jelenlegi és jövŇĎbeni ügyfeleink bŇĎvülését.”

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció