A Vodafone Magyarorsz√°g nyerte az √Čv Csal√°dbar√°t V√°llalata 2020 k√ľl√∂nd√≠j√°t

Történetében elŇĎször nyerte el a Családbarát Vállalat Díj szakmai különdíját a Vodafone Magyarország. Az elismerést idén a legjobb pandémiás intézkedések kategóriában - "különleges idŇĎkben" néven- is átadták olyan szervezetek számára, amelyek intézkedéseikkel támogatják a családokat, a várandós munkavállalókat, valamint biztosítják a munka-magánélet egyensúlyát. A Vodafone évek óta sikerrel folytat családbarát kezdeményezéseket és sikeres kismama programot, egyebek mellett pedig rugalmas munkarenddel, a gyermek születését követŇĎ másfél évben 16 hetes fizetett „apa-szabadsággal” és a vezetŇĎi potenciállal rendelkezŇĎ nŇĎk munkaerŇĎpiaci reintegrációt segítŇĎ programmal is támogatja kollégáit.  

Rangos elismerést nyert el családbarát intézkedéseiért a Vodafone. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom nyolcadik éve adományozza Az Év Családbarát Vállalata Díjat és annak szakmai különdíjait olyan kis-, közép- és nagyvállalatoknak, amelyek intézkedéseikkel segítik a kollégák gyermekvállalását, valamint a szülési szabadságról, vagy más munkavállalási formából visszatérŇĎ nŇĎk munkahelyi reintegrácóiját. A megmérettetésen a szakmai zsŇĪri idén megváltozott szempontrendszer alapján, három kategóriában ítélte oda az elismerést a leginkább emberfókuszú cégeknek. A Vodafone Magyarország idén elŇĎször nyerte el az Év Családbarát Vállalata Díjat, valamint történetében elŇĎször szerepel a díjazottak listáján.  

 

A Vodafone hosszú évek óta kiemelt figyelmet fordít a dolgozók munkahely-magánélet egyensúlyának biztosítására és a gyermekes családok támogatására: a korlátlan home office és a rugalmas munkaidŇĎ lehetŇĎsége mellett, felelŇĎs kismama politikát folytat, az apák számára pedig 16 hetes fizetett szabadságot biztosít a gyermek születését követŇĎ másfél évben. A Vodafone Reconnect programja pedig kifejezetten az olyan, vezetŇĎi potenciállal rendelkezŇĎ nŇĎk munkaerŇĎpiaci vissza-integrálódását támogatja, akik valami okból átmenetileg hosszabb idŇĎre kiestek a munka világából.

 

Tóth Zsuzsanna, Vodafone Magyarország HR Vezérigazgató-helyettese elmondta, a munkavállalók személyes fejlŇĎdése, testi-lelki jól-létének támogatása kiemelt fontosságú a vállalat életében: „A pandémia idŇĎszaka megerŇĎsített bennünket abban, hogy az általunk fontosnak tartott értékek, a család és a munka egyensúlyának támogatása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a kollégáink helyt álljanak a munkahelyükön és otthon is. A Vodafone elkötelezett aziránt, hogy a kollégáknak ne kelljen választaniuk a szakmai elŇĎmenetelük, karrierjük és a családjuk között, ezért nemre való tekintet nélkül, többek között rugalmas munkaidŇĎs lehetŇĎségekkel, képzésekkel és fizetett extra szabadsággal támogatjuk a kisgyermekes kollégáinkat.”

 

A Vodafone Magyarország családbarát, munka-magánélet egyensúlyát támogató intézkedéseinek köszönhetŇĎen a közelmúltban több HR díjat is elnyert: a Dream.Jo.bs karrierportál a TOP 35 leszerethetŇĎbb hazai nagyvállalat közé, a PwC Magyarország legújabb felmérése és az álláskeresŇĎk visszajelzései alapján pedig a telekommunikációs szektoron belül a második legvonzóbb munkáltatónak választotta a céget 2020-ban.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció