Nemzetk√∂zi piacra l√©p√©si lehetŇĎs√©ghez jutnak magyar tudom√°nyos technol√≥giai v√°llalkoz√°sok

Tavaly összesen közel 18 milliárd dollárnyi (5310 milliárd forintnyi) magánbefektetés áramlott világszinten a tudományos technológiai, más szóval deep tech vállalkozásokba. A hosszas és költséges tudományos kutatáson és fejlesztésen alapuló, legtöbb esetben kimagasló társadalmi hatással bíró termékek és szolgáltatások iránt tehát egyre nagyobb az érdeklŇĎdés a globális piacok részérŇĎl. A Hello Tomorrow nevŇĪ non-profit szervezet magyar deep tech vállalkozásokat is nemzetközi piacra segítene, Global Challenge nevŇĪ programjukra 2019. szeptember 13-ig lehet jelentkezni.

A deep tech az új tech – mondhatnánk, hiszen az utóbbi néhány évben egyre inkább felértékelŇĎdnek azok az innovatív vállalkozások, melyek mögött jelentŇĎs tudományos kutatás-fejlesztési tevékenység áll. A nemzetközi piacok érdeklŇĎdésének élénkülését jól jelzi, hogy 2014 óta éves szinten átlagban több, mint 20%-kal nŇĎ a deep tech startupokba áramló magánbefektetések volumene, melynek összértéke tavaly már megközelítette a 18 milliárd dollárt (5310 milliárd forintot)*. 

 

Forrás: Hello Tomorrow Report

 

A világ legsúlyosabb környezetvédelmi, ipari és társadalmi kihívásaira keresik a választ

A Hello Tomorrow nevŇĪ nemzetközi non-profit szervezetet üzleti háttérrel rendelkezŇĎ kutatók alapították 2011-ben Franciaországban. A szervezet célja, hogy megfelelŇĎ eszközökkel vértezze fel a vállalkozó szellemŇĪ innovátorokat és összekapcsolja ŇĎket az állami döntéshozókkal, inkubátorokkal, nagyvállalatokkal, befektetŇĎkkel és véleményvezérekkel a 21. század legnagyobb kihívásaira megoldást nyújtó tudományos projektek globális piacra vezetésének érdekében. 

 

„A Hello Tomorrow jelenleg 8 országban, köztük hazánkban is közvetlen képviselettel rendelkezik, azonban kapcsolati rendszerünk több, mint 110 országra terjed ki. 200 neves egyetemi és inkubátor partnerünk bevonásával minden évben közel 5000 tudományos projektet toborzunk a globális deep tech startup versenyünkre” – hívta fel a figyelmet Dr. Csatári István a Hello Tomorrow Hungary vezetŇĎje.

 

A startup versenyre való jelentkezésre szeptember 13-ig magyar deep tech startupoknak is lehetŇĎsége van. 2018-ban két magyar innovatív vállalkozás, az AerinX és a TurbineAi világszinten 4.500 pályázóból jutott be kategóriájuk legjobb hat startupja közé a párizsi fináléban. 

 

A Hello Tomorrow Hungary az alábbi 14 tudományos kategóriában várja a magyar startup projektek jelentkezését: mesterséges intelligencia, légiipar, kiberbiztonság és kommunikáció, egészségipar és orvosi eszközök, gyógyszerkutatás, energia, környezet, élelmiszer és mezŇĎgazdaság, ipar 4.0, ipari biotechnológia, orvosi biotechnológia, mobilitás, okos városok, ŇĪrkutatás.

 

 

Eddig összesen 300 millió dollárnyi befektetés a Hello Tomorrow startupoknak

A Hello Tomorrow Global Challenge elmúlt öt évének gyŇĎztesei, illetve a szervezet alumni hálózatába tartozó startupok közül további több mint 20 eddig összesen 300 millió dollárnyi (88,5 milliárd forintnyi) tŇĎkebefektetésben részesültek. 

 

A deep tech startup versenynek is helyt adó Hello Tomorrow Global Summit csúcstalálkozó 2020. március 12-13-án kerül megrendezésre Párizsban. A nagyszabású eseményen a szervezŇĎk 1.100 nagyvállalati vezetŇĎ, 1.000 deep tech vállalkozás alapító, közel 1.000 kutató és tudományos innovátor, 250 vezetŇĎ befektetŇĎ, illetve 150 nemzetközi újságíró részvételére számítanak. 

 

„Hiszünk abban, hogy a magyarországi egyetemek és kutatóintézetek laboratóriumaiban ott rejtŇĎznek azok a technológiák, amelyek globális piaci bevezetésével emberek millióinak jövŇĎjét tehetjük szebbé. A Hello Tomorrow Hungary célja, hogy felkarolja a magyar tudományos technológiai vállalkozásokat. Deep tech ökoszisztémát építünk, melyhez keressük az együttmŇĪködŇĎ partnereket mind a nagyvállalati, mind a non-profit, mind a felsŇĎoktatási szférából” – tette hozzá Dr. Csatári István.

 

A Hello Tomorrow Global Summit partnerei között olyan vezetŇĎ nemzetközi nagyvállalatokat találunk, mint a BNP Paribas, a Boston Consulting Group, a L’Oréal, a Bayer, vagy az Air France-KLM.

 

_____________

*  Forrás: https://hello-tomorrow.org/report

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció