√Āll√°skeres√©s mobiltelefonnal

A Magyarország vezetŇĎ állásportáljára, a Profession.hu-ra érkezŇĎ látogatások kétharmadát ma már okostelefonról indítják, ezzel szemben az elmúlt három évben a csak számítógépet használó álláskeresŇĎk aránya meredeken csökkent. Az online térben kevésbé tapasztalt felhasználók körében a mobilwebes felületek, míg a „digitálisan érett”keresŇĎknél egyre inkább a célalkalmazások a népszerŇĪek.

A magyar internetezŇĎk körében álláskereséshez ma már csaknem annyian használnak mobiltelefont (74%), mint számítógépet (77%). A két csoport között jelentŇĎs az átfedés, de az elmúlt 3 évben egyértelmŇĪ trendként rajzolódott ki az okoseszközök elŇĎretörése. A mobilról böngészŇĎk aránya a vizsgált idŇĎszakban 8 százalékkal emelkedett, ezzel szemben a számítógépet használók drasztikusan, 19 százalékkal lettek kevesebben. A Profession.hu látogatóinak 65 százaléka mobiltelefonról érkezik, ám a jelentkezések 69 százalékát azért továbbra is hagyományos eszközökrŇĎl küldik el a pályázók – derül ki az állásportál friss felmérésébŇĎl. 

 

„Az online kereskedelem és szolgáltatóipar minden szegmensében megfigyelhetŇĎ az a trend, hogy a felhasználók az okoseszközeiket használják a keresgéléshez, de a tényleges konverziók inkább hagyományos eszközökön történnek. A mi esetünkben ez azt jelenti, hogy az álláskeresŇĎk mobiltelefonon kiválasztják a nekik tetszŇĎ hirdetéseket, majd a számítógép elé ülve jelentkeznek azokra. Az alkalmazásunkkal és az oldalunk mobilos nézetének folyamatos fejlesztésével azon dolgozunk, hogy egyre kevesebben érezzék úgy, a sikeres jelentkezéshez váltaniuk kellene a két eszköz között” – mondta Varga Balázs, a Profession.hu marketingvezetŇĎje.

 

A mobil eszközök elŇĎretörése a kevésbé képzett kütyühasználóknak köszönhetŇĎ. Három éve az online térben kevésbé otthonosan mozgó felhasználóknak mindössze a harmada használt mobilinternetet és telefont az álláskereséshez, ezzel szemben jelenleg már közel kétharmaduk választja már ezt az eszközt. Az alkalmazások felé is nyitottabbak lettek: már 42 százalékuk letölti a célnak megfelelŇĎ applikációt és akár azon keresztül is jelentkezik. A tapasztalt felhasználók körében meglepŇĎ módon csökkent a mobilwebes felületet használók száma, de ezzel párhuzamosan, 65 százalékra nŇĎtt az alkalmazást használóké. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció