Az Antenna Hung√°ria jelentkezett egyed√ľl az orsz√°gos f√∂ldfelsz√≠ni digit√°lis telev√≠zi√≥-mŇĪsorsz√≥r√≥ jogosults√°g√©rt

Május 14-én egyetlen jelentkezŇĎt, a jelenlegi szolgáltatót vette pályázati nyilvántartásba a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az országos földfelszíni digitális televízió-mŇĪsorszóró hálózatok lejáró üzemeltetési jogosultságának megszerzésére kiírt pályázaton. A hatóság ezután megkezdi az Antenna Hungária Zrt. pályázati ajánlatának tartalmi vizsgálatát. Eredményhirdetés júniusban várható.

Az NMHH által közzétett pályázati felhívás szerint – amelynek tervezetét március 7-én bocsátotta szakmai véleményezésre a hatóság – április 30-án lehetett beadni az ajánlatokat: a lehetŇĎséggel egyetlen pályázó, a jelenlegi szolgáltató élt. Az NMHH az Antenna Hungária Zrt.-t – ajánlatának alaki vizsgálata után – május 14-én pályázati nyilvántartásba vette, melyet a szabályok alapján a honlapján hivatalosan is közzétett.

 

Az eljárás következŇĎ szakaszaként az NMHH megkezdi az ajánlat tartalmi vizsgálatát, amelynek alapján várhatóan júniusban fog eredményt hirdetni.

 

Az országos földfelszíni digitális televízió-mŇĪsorszóró hálózatokat jelenleg az Antenna Hungária Zrt. üzemelteti és a MinDig TV-szolgáltatáscsaládon keresztül hasznosítja. A 2008-ban megszerzett jogosultság 2020 szeptemberében jár le. A pályázat nyertese a lejárattól számított tizenkét éven át üzemeltetheti majd a jelenlegivel megegyezŇĎ technológiájú hálózatot, amelyen biztosítania kell, hogy a közszolgálati mŇĪsorok változatlan minŇĎségben és a jelenlegi vevŇĎberendezésekkel ingyenesen elérhetŇĎk maradjanak, legalább 98 százalékos lakossági lefedettséggel. A nyertesnek új, fejlettebb technológiájú hálózatokat is építenie kell, ahol elŇĎfizetéses szolgáltatásokat nyújthat majd piaci megállapodások alapján.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció