A HIPA kit√ľntette a Morgan Stanley budapesti irod√°j√°t

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) kutatása alapján a Morgan Stanley budapesti irodája nyerte a Centre of Excellence of the Year díjat. Az iroda folyamatosan gyarapodott az alapítása óta eltelt 12 évben, és mára a Morgan Stanley globális hálózatának kulcsfontosságú részévé vált.

„Irodánk 2006-ban egy 30 fŇĎs matematikai modellezŇĎ részleggel nyitotta meg kapuit, és az elmúlt tizenkét évben a Morgan Stanley globális hálózatának fontos, mintegy 2000 kiváló szakembert foglalkoztató technológiai és analitikai központjává vált. Rendkívül büszkék vagyunk erre az elismerésre, amit fŇĎként a Magyarországon dolgozó kollégáink professzionális és magas színvonalú munkájának köszönhetünk – mondta el Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley budapesti irodájának vezetŇĎje. – Budapest több területen is támogatja a vállalatcsoport tevékenységét. Dolgozóink közel fele informatikával – fŇĎként a bank mŇĪködéséhez szükséges infrastruktúra- és alkalmazásfejlesztéssel – foglalkozik, de jelentŇĎs a pénzügyi, kockázatelemzŇĎ, matematikai modellezŇĎ, valamint az operációs és a jogi dokumentációs részlegeken dolgozók száma is.”

 

„A technológia és a digitalizáció jelentŇĎsége a pénzügyi szolgáltatásokban napról napra nŇĎ, ami tovább erŇĎsíti magyarországi központunk fontosságát. A kockázatelemzŇĎ és matematikai modellezŇĎ munka kulcsszerepet játszik a vállalat életében, és budapesti irodánkban immár 300 kolléga dolgozik ezeken a területeken. A matematikus, fizikus vagy akár mérnök vagy pénzügyi diplomával rendelkezŇĎ munkavállalók számára kiemelkedŇĎ perspektívát kínál ez az elemzŇĎ terület, sŇĎt az MTA kutatóintézeteibŇĎl is érkeztek már hozzánk munkatársak” – összegezte Fogarasi Norbert.

 

A díjról

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) idén negyedik alkalommal végzett átfogó kutatást a Magyarországon mŇĪködŇĎ üzleti szolgáltató központok körében, és díjazta az ágazat legjobbjait. Idén minden eddiginél több, 71 vállalat vett részt a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetséggel (HOA) és a Budapesti Corvinus Egyetemmel közösen elvégzett kutatásban.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció