A Fujitsu mesters√©ges intelligencia az EU √ļj bankbiztons√°gi projektj√©ben

A Fujitsu ma bejelentette, hogy a mesterséges intelligencia terén felhalmozott szakértelmével támogatja az Európai Unió Horizon 2020 programjának együttmŇĪködésre épülŇĎ, új FinSec projektjét. A GFT Italy által koordinált projekt célja, hogy felkészítse a pénzintézeteket a komplex biztonsági támadások elŇĎrejelzésére és elhárítására, valamint a mind komolyabb biztonsági elŇĎírásoknak való megfelelésre.

A FinSec projekt egyik alapelve az adatvezérelt mesterséges intelligencia alkalmazása a biztonsági incidensek elŇĎrejelzésére és azonosítására az online és a fizikai banki mŇĪködésben. A projekt hasonlóan nagy hangsúlyt fektet a pénzügyi szolgáltatási értékláncban érintettek közötti együttmŇĪködésre a biztonsági fenyegetések hatékonyabb észlelése és enyhítése érdekében. 

 

A FinSec projekthez nyújtott támogatás részeként a Fujitsu mesterséges intelligencia alkalmazásával egyedülálló észlelési képességeket fejleszt a zárt láncú térfigyelŇĎ kamerák felvételeinek elemzéséhez. Az elemzéssel azonosítható a védett területekre (pl. bankokba vagy az ATM-ek környezetébe) belépŇĎ emberek potenciálisan rendellenes viselkedése. Az uniós projektben végzett munkát a Fujitsu Paris-Saclay-i Ecole Poliytechnique telephelyén mŇĪködŇĎ AI-kiválóságközpontja* irányítja, amely világszínvonalú szakértelemmel rendelkezik a kamerafelvételek AI-alapú elemzése terén. A Fujitsu FinSec-részvételébŇĎl születŇĎ új AI-algoritmust az egyik projektpartner által fejlesztett ATM-eknél fogják bevezetni, de használni lehet majd más térfigyelŇĎrendszer-alapú alkalmazásoknál is, például a rend- és határvédelemnél a közbiztonságot javító automatikus képelemzésre és privát biztonsági célokra is.

 

A projektben együttmŇĪködŇĎ, 11 EU-tagállamból származó 23 partner a pénzügyi szolgáltatószektor legfontosabb szereplŇĎit, valamint a fizikai és IT-biztonság vezetŇĎ globális vállalatait képviseli. A Fujitsu a pénzügyi szolgáltatószektorban használt technológia fejlesztésében szerzett kiterjedt tapasztalataival, a mesterséges intelligencia térfigyelŇĎ alkalmazásokban történŇĎ használatával kapcsolatos szakértelmével, valamint az együttmŇĪködŇĎ „co-creation” programok mélyreható kultúrájával járul hozzá a közös munkához. 

 

A 2018 májusában indult és 2020 decemberéig tartó FinSec projektet az EU Horizon 2020 kutatási innovációs programja finanszírozza, a 786727. számú támogatási megállapodás keretében. A Fujitsu rendszeresen részt vesz a Horizon 2020 európai innovációs keretrendszer tevékenységében, jelenleg egy EU által finanszírozott biztonsági tárgyú IoT innovációs projekt mŇĪszaki vezetŇĎje**.

 

_________________ 

* A Fujitsu 2017 szeptemberében nyitotta meg a AI-kiválóságközpontját az Ecole Polytechnique inkubátorházában, a Párizs mellett (Paris-Saclay) található Drahi X-Novation Centerben. 

** A „Prediktív biztonság az intelligens objektumok IoT-platformjaihoz és hálózataihoz (SecureIoT)” címmel indított projekt célja, hogy biztonságosabbá tegye a digitális világot a gépkocsigyártásban, a feldolgozóiparban, az egészségügyben és a kritikus infrastruktúrákban mŇĪködŇĎ IoT-rendszerek kockázatkezelési folyamatainak automatizálásával. A SecureIoT projektet az EU Horizon 2020 kutatási innovációs programja finanszírozza, a 779899. számú támogatási megállapodás keretében. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció