Az Oracle tov√°bb erŇĎs√≠t az auton√≥m Cloud Platform szolg√°ltat√°sokban

Az Oracle korábbi terveivel összhangban, amely szerint az Oracle Cloud Platform összes szolgáltatását autonóm – önvezérlŇĎ – funkciókkal vértezi fel, a vállalat most bejelentette az Oracle Autonomous Analytics Cloud, az Oracle Autonomous Integration Cloud és az Oracle Autonomous Visual Builder Cloud szolgáltatások elérhetŇĎségét. 

Az új generációs PaaS szolgáltatások beépített mesterséges intelligenciát (AI) és a gépi tanulási algoritmusokat alkalmaznak, a kulcsfontosságú operatív feladatok automatizálása révén pedig a felhasználók csökkenthetik költségeiket, a kockázati tényezŇĎket, növelhetik az innovációs erejüket, valamint jövŇĎbe tekintŇĎ elemzésekhez juthatnak.

 

Az Oracle idén márciusban jelentette be az Autonomous Database szolgáltatását, amely a világ elsŇĎ autonóm adatközponti felhŇĎ megoldása. A mostani fejlesztések mellett az Oracle további autonóm szolgáltatásokat is tervez a 2018-as évben, olyan specifikus irányokban mint a mobil alkalmazások és chatbotok, adatintegráció, blockchain, biztonság és menedzsment, illetve olyan adatközponti fejlesztéseket, mint az online tranzakció feldolgozás (OLTP).

 

Az új Oracle Autonomous Cloud Platform szolgáltatások fŇĎbb képességei:

Az Oracle Autonomous Analytics Cloud elemzési platformja egyszerre alkalmaz gépi tanulási algoritmusokat, adaptív intelligenciát, illetve szolgáltatás automatizációt az új elemzési platformok létrehozására.

 • Mélyebb és gyorsabb betekintést nyújt a vállalati adatokba. A felhasználók kérdéseket tehetnek fel a mobil eszközüknek, ami a természetes nyelvfelismerés segítségével ezeket a háttérben lefuttatja, gépi tanulás alkalmazásával elemzéseket végez, majd proaktívan olyan megoldásokat javasol, amelyekre a felhasználó talán nem is gondolt.
 • Képes felfedni rejtett mintákat és a szervezet teljesítményét fokozó tényezŇĎket a gépi tanulás nyújtotta prediktív elemzések és az automatikus természetes nyelvfelismerés által adott magyarázatok segítségével.
 • JövŇĎbe tekintŇĎ elemzéseket biztosít az IoT adatokról és domain specifikus gépi tanulási algoritmusokat alkalmaz a szenzorok által generált nagy adatmennyiségek esetében, valamint rávilágít a korábbi hibák mintáira is.

 

Az Oracle Autonomous Integration Cloud segítségével integrálhatók az Oracle és külsŇĎ vállalatok SaaS és helyi alkalmazásai a gépi tanulás, a beágyazott útmutatók, a beépített alkalmazás integráció és a folyamatautomatizálás révén.

 • Felgyorsítja az alkalmazások integrációját az objektumok tulajdonságainak feltérképezésével, a már korábban végrehajtott összes integráció tömeges adatforrásaira támaszkodva, valamint gépi tanulás segítségével vizuális javaslatokat tesz arra, hogyan lehet a két objektumot összekapcsolni.
 • Intelligens, dinamikus és adaptív esetkezelést tesz lehetŇĎvé a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás beépítéséhez szükséges API-k révén, valamint javaslatot tesz az automatizált folyamatok következŇĎ lépéseire. 
 • Az AI és a gépi tanulás révén robotizált folyamat-automatizációt tesz lehetŇĎvé, az folyamatok utolsó lépései vagy a nem API-kat használó rendszerek számára.

 

Az Oracle Autonomous Visual Builder Cloud a mobil és webes alkalmazásfejlesztést, illetve telepítést támogatja. A szolgáltatás lehetŇĎvé teszi, hogy az üzleti felhasználók és a fejlesztŇĎk kódolás nélkül építsék fel az alkalmazásokat.

 • A legújabb iparági technológiák révén automatizálja a kódgenerálást. A telepítés egy kattintással megoldható, így gyorsabb alkalmazásfejlesztést tesz lehetŇĎvé a különbözŇĎ üzletágak felhasználói számára is.
 • Automatizálja a mobil alkalmazások több platformos elérhetŇĎségét, beleértve az iOS és Android készülékeket is.
 • Könnyen bŇĎvíthetŇĎ és szabványos nyílt forráskódú technológiára épül (Oracle JET, Swagger).

 

Az Oracle Cloud Platform új szolgáltatásai rendelkeznek az alábbi alapvetŇĎ autonóm képességekkel: 

 • ÖnvezérlŇĎ: kiváltja az emberi munkaerŇĎt annak érdekében, hogy biztosítsa a szolgáltatás mŇĪködését, biztonságát, a folyamatos monitorozást, a biztonsági mentéseket, a helyreállítási és javítási folyamatokat. Automatikusan és mŇĪködés közben végzi el a frissítéseket és a patch-elést. A számítási és tárolási erŇĎforrások azonnal, idŇĎveszteség nélkül növelhetŇĎk vagy csökkenthetŇĎk.
 • Képes a védelmét saját maga ellátni a külsŇĎ támadásokkal és a kártékony belsŇĎ felhasználók ellen. Automatikusan elvégzi a biztonsági frissítéseket, miközben folyamatosan véd a kiberfenyegetésekkel szemben és automatikusan titkosítja az adatokat.
 • Automatikus védelmet nyújt a tervezett és elŇĎre nem látott üzemszünetek esetén 99.995%-os rendelkezésre állás mellett. Ez 2,5 percnyi üzemszünetet jelent havonta a tervezett karbantartásokat is beleértve.

 

Az Oracle Autonomous Cloud Platform szolgáltatásai, beleértve az Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud adatközponti megoldását, díjmentesen kipróbálhatók regisztráció ellenében: Free Oracle Cloud Trial

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció