Magyarorsz√°gon is el√©rhetŇĎ a Facebook √°ll√°skeresŇĎ funkci√≥ja

A Facebook új funkciójával a vállalkozások és márkák oldalainak adminisztrátorai álláshirdetéseket is közzé tudnak tenni. Az álláslehetŇĎségeket ismertetŇĎ bejegyzésekre a hagyományos posztokhoz hasonlóan kiemelést is lehet vásárolni, hogy még több potenciális jelentkezŇĎt lehessen elérni velük. A felhasználók a facebook.com/jobs címen, az asztali számítógépen és mobilon is elérhetŇĎ álláskönyvjelzŇĎben, illetve a Marketplace „Állások” lapján találhatják meg a meghirdetett pozíciókat.

Facebook Jobs  (amely az oldal magyar felületén ÁlláslehetŇĎségek a Facebookon néven látható) indulása jelentŇĎsen leegyszerŇĪsíti majd mind az álláskeresést, mind a megfelelŇĎ munkatársak megtalálását a magyar felhasználók és cégek számára. Mostantól a magyar felhasználók is közzétehetnek álláshirdetéseket vagy jelentkezhetnek azokra közvetlenül a Facebookon. Ez az új funkció korábban csak az amerikai,kanadai  és mexikói felhasználók számára volt elérhetŇĎ, de mától kezdve Magyarországon, Csehországban, Portugáliában, Chilében és Új-Zélandon is megkönnyíti a vállalkozások és munkakeresŇĎk egymásra találását.

 

A vállalkozások és az emberek már jelenleg is használják a közösségi oldalt arra, hogy munkavállalót, illetve állást találjanak, ezért a Facebook olyan új funkciókat vezetett be, amely lehetŇĎvé teszi az álláshirdetések feladását és a jelentkezést közvetlenül a Facebookon. Az álláskeresŇĎk fel is iratkozhatnak a vállalkozások által a környéken közzétett álláshirdetésekrŇĎl szóló értesítésekre.

 

 

Az álláshirdetések a hírfolyamban, az álláskönyvjelzŇĎben, a Marketplace „Állások” lapján, illetve a vállalkozások oldalain más bejegyzések mellett jelenhetnek meg. Amikor a jelentkezŇĎ a „Jelentkezés most” gombra kattint, megnyílik egy ŇĪrlap, amelyen elŇĎre kitöltve szerepelnek az információk a Facebook-profiljáról.  A pályázó a jelentkezési lap beküldése elŇĎtt bármikor ellenŇĎrizheti és módosíthatja, hogy milyen adatokat oszt meg az álláshirdetés feladójával. Az új funkció arra is lehetŇĎséget biztosít, hogy a jelentkezŇĎk a szöveges bemutatkozás mellett akár egy rövid videót küldjenek telefonjukról vagy számítógépükrŇĎl, amelyben bemutatkoznak, és elmondják leendŇĎ munkáltatójuknak, hogy szerintük miért ŇĎk lennének az ideálisakaz adott pozícióra.

 

Az oldaladminisztrátorok könnyen hozhatnak létre álláshirdetést, nyomon követhetik a jelentkezéseket, és közvetlenül kommunikálhatnak a pályázókkal. Az erre szolgáló felületen kiválaszthatják az adott állás megnevezését, jellegét (teljes munkaidŇĎs, részmunkaidŇĎs, gyakornoki pozíció), a fizetési ajánlatot és egyéb paramétereket is megadhatnak. Az álláshirdetés feladása után az oldaladminisztrátor áttekintheti a jelentkezéseket, és felveheti a kapcsolatot a pályázókkal Messengeren.Minden más bejegyzéshez hasonlóan az álláshirdetések is kiemelhetŇĎk, így nagyobb vagy relevánsabb célközönség is elérhetŇĎ velük, mivel a kiemeléseket például lakhely, képzettség, munkatapasztalatok és egyéb paraméterek alapján targetálni is lehet.

 

 

Ezen kívül az álláshirdetéseket facebookos csoportokban, vagy a felhasználók saját idŇĎvonalán is meg lehet osztani, de privát üzenetben ismerŇĎsöknek is továbbítható a Messengerben. Ha egy felhasználó jelentkezik egy álláshirdetésre a Facebookon, az adott vállalat oldaladminisztrátora a Messengeren keresztül kapja meg a jelentkezést, de beállítható, hogy az oldal errŇĎl e-mailben is értesítést küldjön. A jelentkezŇĎkkel való kapcsolattartás megkönnyítése érdekében az adminisztrátorok sablonválaszokat is rögzíthetnek a Messengerben a gyakran elküldött üzenetekhez, például a jelentkezés megköszönéséhez. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció