A Waberer‚Äôs csoport folyamatosan n√∂veli versenyk√©pess√©g√©t √ļj technol√≥gi√°k alkalmaz√°s√°val

A Waberer’s csoport, Európa egyik legnagyobb fuvarozó vállalata, elkötelezett aziránt, hogy folyamatosan növelje versenyképességét új technológiák fejlesztésével és alkalmazásával. 

A Waberer’s csoport és az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy a Waberer’s 3 milliárd forintot invesztál informatikai rendszerének korszerŇĪsítésébe, melynek elsŇĎ fázisa a vállalatirányítási rendszer lecserélésével indult. Az összesen két és fél éves folyamattal a cégcsoport mŇĪködését biztosító szakmai rendszerek mindegyike frissítésre kerül. 

 

Indulás stabil alapokról

Az új, 2017 januárjában indult SAP rendszer segítségével nemcsak hatékonyabb lesz 45 hazai és 11 külföldi tagvállalat irányítása, de a big data technológiának (SAP HANA) köszönhetŇĎen lehetŇĎvé válik a valós idejŇĪ adatokon alapuló dinamikus döntéshozatal is. A vállalatirányítási megoldást, mely többek közt támogatja a mintegy 6500 fŇĎt foglalkoztató fuvarozó óriás pénzügyi, beszerzési, értékesítési folyamatait, a csoport méretét és összetett tevékenységét tekintve rekordidŇĎ, 10 hónap alatt vezették be.

 

 

Átadás 2018 közepéig

A következŇĎ fázis számos olyan feladat sztenderdizálásából és újdonságok bevezetésébŇĎl áll, amelyek a Waberer’s folyamatos növekedését biztosítják. Az új megoldások felgyorsítják az éves szinten 447 millió kilométert futó flotta üzemanyag elszámolását, biztosítási ügyeinek kezelését, valamint egyszerŇĪbbé teszik   a sokváltozós bérelszámolás lefuttatását, a teljesítés, valamint a fuvarozás adminisztrációját is. 

 

A rendszer egy alkalmazás segítségével optimalizálja az átváltási árfolyamot a vállalatcsoport szállítmányozási árajánlatainak vonatkozásában, automatizálva a jelenlegi manuális folyamatot. 

 

Az új rendszer a több mint 3500 kamionból álló flotta fedélzeti adatait is tárolja, ezáltal további útvonal- optimalizációra és útvonal egyezések keresésére nyílik lehetŇĎség.

 

A vállalatcsoport még hatékonyabb marketingkampányok indítását is tervezi egy új ügyfélkapcsolat-menedzsment megoldás segítségével. Az SAP integrált technológiája leváltja a Waberer’s eddigi rendszerét, és a tervek szerint 2018 közepére ér véget a bevezetés.

 

„A Waberer’s az új IT megoldásokat tekinti a vállalat versenyképességét meghatározó egyik legfontosabb tényezŇĎnek. A komplett rakomány fuvarozás egyik legnagyobb európai vállalataként fontosnak tartjuk, hogy a legmodernebb eszközöket használjuk nemcsak a kamionjaink, de az informatikai megoldásaink esetén is” - hangsúlyozta Csöregi Levente, a Waberer’s IT igazgatója. 

 

„Az SAP Transportation Management és S/4HANA megoldásai a legjobb nemzetközi gyakorlatokat képviselik, és elŇĎsegítik a Waberer’s további növekedését” — tette hozzá Pintér Szabolcs, az SAP Hungary Kft. közlekedési üzletágvezetŇĎje.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció