2017-ben is a leggyorsabban n√∂vekedŇĎ big data v√°llalkoz√°sok k√∂z√∂tt van a Starschema Kft.

A cég 2016 után 2017-ben is felkerült az amerikai Inc. magazin által kiadott 5000-es listára, amelyen a leggyorsabban növekvŇĎ európai vállalkozások szerepelnek. 

A Starschema Kft. az egyetlen olyan magyar cég ebben a mezŇĎnyben, ami üzleti intelligencia és big data technológiákkal foglalkozik. A csapat tavalyi teljesítményével 65 pozíciót javítva ezúttal az 1535. helyezést érte el.

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2016-ban is óriási fejlŇĎdési ugrást hajtott végre a budapesti székhelyŇĪ Starschema. A nagy mennyiségŇĪ adatok (big data) kezelésével és elemzésével foglalkozó cég 2015 höz képest mintegy 67 százalékos bevétel növekedést produkált, és elérte a 2 milliárd forintos határt. A fejlŇĎdés erŇĎteljes dinamikáját mutatja az is, hogy foglalkoztatottainak száma az egy évvel ezelŇĎtti 57-rŇĎl 150-re nŇĎtt, ezzel a Starschema hazai viszonylatban az egyik legnagyobb adatelemzésre és adatvirtualizációra specializálódott szakembergárdával rendelkezik.

  

 

A Starschema Kft. árbevételének és foglalkoztatottai számának alakulása

 

A cég megrendeléseinek jelentŇĎs része, mintegy 70 százaléka a tengerentúlról, fŇĎként Fortune 500-as nagyvállalatoktól érkezik. A Starschema ügyfelei között olyan óriások találhatók, mint az Apple, a Tesla, a Boston Scientific és a Walt Disney. De ezen a hosszú listán szerepel a Facebook és a világ legnagyobb streaming szolgáltatója, a Netflix is. ElŇĎbbi adatvizualizációs szervereit egy ideje már a budapesti cég algoritmusaival felügyelik, utóbbi pedig a magyar szakemberek segítségével jut hozzá valós idŇĎben legfontosabb mutatószámaihoz, mint a nézettség, a sorozatöregedés és a folytatási hajlandóság. A cég a magyar piacon is figyelemre méltó referenciákkal rendelkezik, melyek közül az elvégzett feladatok volumenét tekintve a Mol, az Audi és a Vodafone emelkedik ki.

 

A Starschema már második alkalommal került fel az amerikai Inc. magazin által kiadott listára, amelyen a leggyorsabban növekvŇĎ európai vállalkozások szerepelnek. A lista összeállításánál a készítŇĎk a cégek elmúlt három éves gazdasági teljesítményét veszik figyelembe. Ez alapján a magyar adatmágusok tovább javítottak tavalyi helyezésükön, és 65 pozíciót feljebb lépve a február 22-én publikált, legfrissebb összesítésben (http://www.inc.com/inc5000eu) az 1535. helyen találhatók.

 

A Starschema vezetŇĎi az elkövetkezŇĎ évekre 50 százalékos növekedési ütemet jósolnak a piaci trendek és a megrendelŇĎi oldalon mutatkozó igények alapján. Optimizmusokat igazolja, hogy legújabb ügyfeleik között található az amerikai energiaóriás, az ExxonMobil, valamint a hálózati eszközök és telekommunikációs berendezések gyártásával foglalkozó technológiai óriás, a Cisco Systems. A két Fortune 500-as céggel várhatóan 2017 elsŇĎ felében kezdŇĎdik meg a közös munka.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció