L√©trehozta az Ericsson az elsŇĎ v√©gpontok k√∂z√∂tti 5G tesztrendszert

Az Ericsson létrehozta az elsŇĎ végpontok közötti (end-to-end) 5G tesztrendszert, mint a jövŇĎbeli 5G-szolgáltatások általános infrastruktúráját. 

Az SK Telecom Koreával közösen végzett fejlesztésen alapuló sikeres élŇĎ demonstráció 2016. december 21-én zajlott le az Ericsson svédországi laboratóriumában, Kistában. Cloud Core (felhŇĎ alapú maghálózat), virtuális RAN (rádióhálózat) és vezeték nélküli NR/LTE (újgenerációs rádióinterfész) hálózati kapcsolatokat alkalmaztak. Egy hasonló demonstrációt végeztek a Telefonicával 2016. december 22-én Cloud RAN alkalmazásával. 

 

Az 5G infrastruktúrát és szolgáltatásokat biztosít a hálózatba kapcsolt társadalom és a Dolgok Internete (IoT) számára. Hatással lesz a teljes mobilhálózatra és a kapcsolódó ökoszisztémára, az eszközöktŇĎl a mobilelérésig, az IP központig és a felhŇĎig.

 

Håkan Djuphammar, az Ericsson stratégiai és technológiai vezetŇĎje (IT és FelhŇĎ üzletág) elmondta: „Ezek az SK Telecommal és a Telefonicával végzett élŇĎ demonstrációk bizonyítják az Ericsson hosszú távú elkötelezettségét az 5G irányában. Az 5G technológiák végpontok közötti fejlesztésének vezetésével közelebb hozzuk az 5G-t a valósághoz.” 

 

Jinhyo Park, alelnök, az SK Telecom hálózati kutatás-fejlesztési központjának vezetŇĎje elmondta: „Az SK Telecom örömmel jelenti be az elsŇĎ végpontok közötti 5G demonstrációt az Ericssonnal együtt. Folyamatosan dolgozunk a világ elsŇĎ 5G próbaüzemén és a kereskedelembe való bevezetésén.”

 

Az élŇĎ demonstráción 1 Gbps-nál nagyobb végpontok közötti sebességet és 4 milliszekundumos késleltetést sikerült elérni egy központon kívül átjáró felé. Az 5G New Radio (NR) rádióhozzáférés 800MHz sávszélességet használt 15 GHz-en.

 

Az 5G Világkongresszuson júniusban Londonban az Ericsson demonstrálta a dinamikus hálózati szeletelést a hálózat teljes kezelésével és szervezésével. Ez a következŇĎ lépés, amelynek során a vállalat demonstrálja a végpontok közötti 5G kapcsolatot, beleértve a virtuális RAN egy megvalósítását közös 4G és 5G együttmŇĪködŇĎ rádiókapcsolattal együtt.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció