Az Ericsson, a Qualcomm és a NETGEAR elindítottA a Telstra első kereskedelmi gigabites LTE-hálózatát 150 Mbps feltöltési sebességgel

A Telstra, az Ericsson, a Qualcomm és a NETGEAR bejelentette a világ első kereskedelmi gigabites LTE hálózatának és eszközének forgalomba hozatalát. A Telstra a  Sydney-ben megrendezett „Gigabit LTE Experience” eseményen megerősítette, hogy elindították gigabites LTE-szolgáltatásukat egyes, a főváros kiválasztott belvárosi kerületeiben és további városokat is megcéloznak. 

A gigabites LTE NETGEAR eszközük, a Nighthawk M1, 2017 februárjában lesz elérhető az ausztrál fogyasztók számára. Az újonnan bevezetett gigabites LTE-szolgáltatás extrém gyors hozzáférést biztosít a fogyasztók kedvenc tartalmaihoz, és még gyorsabb hozzáférést a vállalati alkalmazásokhoz és üzletileg kritikus adatokhoz. A gigabites teljesítmény javítja a videostreaming minőségét, és elősegíti a modern mobil virtuális valóság alkalmazások és élmény fejlesztését, valamint kulcsfontosságú lépést jelent az 5G felé.   

 

A gigabites letöltési LTE-sebességeken kívül a Telstra új hálózati funkciói a korábbinál kétszer nagyobb feltöltési sebességet is biztosítanak, így a tartalmak feltöltése a közösségi médiába, valamint a felhő- és üzleti alkalmazások sokkal gyorsabbak lesznek.

 

A Telstra az első, amely globálisan 600 Mbps letöltési sebességet vezetett be (2015 szeptemberében), és most kiterjeszti globális vezető pozícióját a gigabites LTE-vel. A gigabites 

 

LTE-t az LTE Advanced funkciók teszik lehetővé, többek között: 4x4 MIMO, 3CA (háromvivős aggregáció) és a magasabb rendű moduláció (256QAM). A feltöltési oldalon a Testra új hálózati rendszere 64QAM és 2CA (kétvivős aggregáció) rendszert használ a 150 Mbps-os feltöltési csúcssebesség eléréséhez. Ezek az új funkciók és rendszerek fontos előrelépést jelentenek a Telstra számára az 5G felé vezető úton.

 

A gigabites LTE nemcsak magas csúcssebességeket biztosít, de nagyobb hálózati kapacitást is az összes felhasználó számára. A gigabites LTE mobileszköz gyorsabban jut a kívánt adatmennyiséghez, így a felszabaduló időben több hálózati erőforrást tesz elérhetővé a többi felhasználó számára. Ezen kívül a 4x4 MIMO használata az új NETGEAR Nighthawk M1 Mobile Router (MR1100) gigabites eszközzel és a Qualcomm Snapdragon  X16 LTE modemmel 4 utas vevődiverzitást (4-wRxD) tesz lehetővé. A 4 utas vevődiverzitás támogatja a gyorsabb adatátvitelt az LTE-hálózat minden részén, beleértve a gigabites területeket, és a többi megmaradó LTE hálózati területeket is.

 

Az Ericsson ma minden nagy forgalmú LTE piacon jelen van, beleértve az USA-t, Japánt és Dél-Koreát, és elismerten a legnagyobb globális LTE-forgalmat bonyolítja.  A világ összes mobilforgalmának negyven százaléka Ericsson-hálózatokon keresztül zajlik.  Az Ericsson világszerte több, mint 270 LTE RAN és Evolved Packet Core hálózatot épített ki, amelyből több, mint 200 kereskedelmileg is elérhető.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció