Magyar Big Data c√©g Eur√≥pa leggyorsabban n√∂vekvŇĎ v√°llalkoz√°sai k√∂z√∂tt

A magyar tulajdonú Starschema bekerült az amerikai Inc. üzleti magazin által kiadott 5.000 leggyorsabban növekvŇĎ európai vállalkozás listájára.

A Big Data és Business Intelligence technológia fejlesztésekkel foglalkozó cég az összetett rangsor 1.590. helye mellett saját kategóriájában, az 1 millió euró éves árbevétel feletti magyar IT cégek között a leggyorsabb ütemben fejlŇĎdŇĎ vállalkozás lett. Az Inc. amerikai listáján korábban olyan, ma már óriássá nŇĎtt cégek is szerepeltek, mint a Facebook, a Microsoft, vagy az Oracle.

 

Az Inc. magazin nemzetközi rangsorában Európa leggyorsabban növekvŇĎ vállalkozásait gyŇĪjtötte össze, melyben többek között a svéd DJ és producer Avicii és a magyar Prezi.com mellett kapott helyet a Starschema is. A rangsor számításánál a szerkesztŇĎk a 2012 és 2014 közötti eredményeket vették figyelembe, ám a cég azóta sem lassít, árbevétele 2015-ben újra megduplázódott, átlépte az 1,2 milliárd forintot és a továbbiakban is hasonló ütemŇĪ növekedést terveznek.

 

A pénzügyi sikerekkel párhuzamosan a Starschema munkavállalóinak száma is jelentŇĎs mértékben nŇĎtt: a 2006-ban két fŇĎvel elindult cég mára egy több mint kilencven fŇĎs, komplex üzleti intelligencia (BI) és Big Data szolgáltató és technológia szállító vállalkozássá fejlŇĎdött. Tevékenységük bázisának egy új, 1.500 m2 -es irodát alakítottak ki – mely 2015-ben versenyben volt az év irodája címért is – 2016 elején amerikai leánycégüket is megalapították. Innovatív megoldásaikkal és nyitott üzleti filozófiájukkal világszinten egyedi portfóliót alakítottak ki, multinacionális nagyvállalatok projektjein dolgoznak, emellett több, TOP200-as magyarországi cégnek segítettek már az adataikban rejlŇĎ értékek kiaknázásában.

 

„Mivel egyre több ügyfelünk és partnerünk van az Egyesült Államokban, kiszolgálásukra ez év elején elindítottuk amerikai leánycégünket. A hagyományos BI, adattárház és Big Data konzultáción kívül várhatóan a „third party” adatkezelŇĎ technológiákhoz kapcsolódó kiegészítéseink, egyedi szoftver fejlesztéseink lesznek cégünk 2016-os növekedésének alappillérei. FejlŇĎdésünk szempontjából fontosnak tartjuk a fölösleges hierarchiától mentes, laza, fiatalos munkakörnyezetet – a szakmai kihívások, izgalmas képzések és elismerés mellett ezzel is motiváljuk  munkatársainkat.” – mondta el Csillag Péter, a Starschema ügyvezetŇĎ-igazgatója.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció