MĂĄsfĂ©lszeresĂ©re nƑtt a British Telecom alkalmazottainak szĂĄma MagyarorszĂĄgon

A British Telecom (BT) hazánkban mƱködƑ Európai Szolgáltató Központja alig több mint egy év alatt másfélszeresére növelte létszámát, így alkalmazottainak száma elƑször érte el Magyarországon az 1500 fƑt.

A munkaerƑ felvételt az indokolta, hogy a növekvƑ üzleti volumennek és az új ügyfeleknek köszönhetƑen folyamatosan bƑvülnek a központ meglévƑ szolgáltatási területei, és az elmúlt idƑszakban négy újabb tevékenységgel is gazdagodott a szolgáltatás-portfóliója. A BT többek között Magyarországon hozta létre az IP alapú kommunikációs hálózatok tervezésével foglalkozó európai tudásközpontját. A bƑvülésnek köszönhetƑen a magyar regionális központ munkatársai a vállalat budapesti és debreceni irodáiból jelenleg már 17 különbözƑ szolgáltatási területen több mint 3000 multinacionális vállalatot és kormányzati szervezetet támogatnak. A szolgáltatási területek közé tartozik többek között az ügyfélmenedzsment, a pénzügyi szolgáltatások, a hálózati és IT megoldások valamint különbözƑ üzleti támogató szolgáltatások. „A magyar központ mára a BT nemzetközi üzletvitelének és mindennapi mƱködésének fontos stratégiai bázisává vált, és hazánk egyik legnagyobb, legkomplexebb üzleti támogató központjává fejlƑdött” – mondta el Faragó Andor, az Európai Szolgáltató Központ ügyvezetƑje.

A központ évek óta tartó dinamikus fejlƑdése folytatódik: az következƑ 12 hónapban további 200 fƑ felvételét tervezik, fƑként mƱszaki, informatikai és az üzleti adminisztráció területén. Ennek érdekében a vállalat a debreceni és budapesti irodáit is bƑvíti. „Néhány héten belül újabb 100-100 fƑ befogadására alkalmas irodaterületet adunk majd át mindkét városban” – jelentette be az ügyvezetƑ.

Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke kiemelte: „Magyarországon ma már közel 100 szolgáltató központ mƱködik, több mint 36 000 embert alkalmazva, ami jól mutatja a szektor fontosságát és a magyar munkavállalók kiemelkedƑ felkészültségét.
 

 
 
 

KapcsolĂłdĂł cikkek

 

Belépés

 

 

RegisztrĂĄciĂł