A UPC részesedést szerzett a Telewestben

Az anyacégek megállapodása értelmében a UPC 25%-os részesedést szerez az egyik legnagyobb angol távközlési szolgáltatóban, a Telewest cégben.
A United Globalcom és a Liberty Media távközlési és telekommunikációs vállalatok közötti megállapodás értelmében a United megszerzi a Liberty európai és latin-amerikai műsortovábbító és programkészítő érdekeltségeit, míg a Liberty a United legnagyobb részvénytulajdonosává válik.

A United európai leányvállalata, a UPC 25%-os részesedést szerez a Telewest cégben, mely az Egyesült Királyság első számú szélessávú kommunikációs szolgáltatóinak egyike. Ezzel együtt a United latin-amerikai leányvállalata lesz a legnagyobb szélessávú telekommunikációs platformot kínáló vállalat a térségben.

A megállapodás szerint a United megszerzi a Liberty nemzetközi szélessávú műsortovábbító és programkészítő érdekeltségeinek egy részét 200 millió dollár készpénzben történő kifizetésével, illetve a United B típusú törzsrészvényeinek 75,3 millió dollár értékben történő átadásával. Ezen részvények a társaság 38%-os tulajdoni részét képviselik, és 72%-os szavazati arányt biztosítanak a cégben.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció