Sikeres első félévet zárt a UNIT4

A UNIT4, a Folyamatos Változásban Lévő Vállalatok (Businesses Living IN Change - BLINC) élvonalbeli szoftverszállítója bejelentette a 2011-es év első félévének pénzügyi eredményeit. Ebben növekvő licenszeladásokról és a vártnál nagyobb SaaS/előfizetői bevételekről számol be.

 

Az elmúlt 12 hónap során a UNIT4 olyan új termékeket és szoftverelérési opciókat fejlesztett ki Coda pénzügyi menedzsment és Agresso ERP megoldásaihoz, amelyek támogatást nyújtanak mind az állami, mind a versenyszférában működő ügyfelek számára a folyamatos változásokhoz történő gyors alkalmazkodásban. Ez a megkülönböztető irány új lehetőségeket teremtett a UNIT4 számára 2011 első felében, mivel a vállalatok igényei a függetlenség és a rugalmas telepítési opciók irányába terelődtek.

„Míg a hagyományos licenszeladások továbbra is emelkedést mutatnak, nagyon komoly növekedést értünk el az új SaaS és előfizetési modellek terén is, ami azt mutatja, hogy észrevehető változás zajlik a szoftverek vásárlásának mikéntje és felhasználása terén” – mondta Edwin van Leeuwen, a UNIT4 pénzügyi igazgatója. „Azáltal, hogy választási lehetőséget biztosítunk szoftvereink és azok telepítési módjai között, ügyfeleink alacsonyabb költséggel vezethetik be IT rendszereiket és egy olyan rugalmas infrastruktúrára tesznek szert, amely a vállalattal együtt növekszik és változik. Továbbra is pozitívak a kilátásaink 2011-re.”

 

2011. első félévének legfontosabb pénzügyi adatai 2010. hasonló időszakához képest

- A teljes árbevétel 13%-kal nőtt, nagysága 225,9 millió euró.

- A licenszeladásokból származó árbevétel 22%-kal növekedett, nagysága 36,3 millió euró

- Az SaaS/előfizetéses bevételek 53%-kal nőttek

- A szolgáltatásokból származó bevételek 12%-kal emelkedtek, nagyságuk 80,5 millió euró

- A FinancialForce.com óriási árbevétel növekedésről számolt be, a szerződések átlagos értéke is nőtt

- A kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) 7,3%-kal nőtt, nagysága 38,0 millió euró

- A nettó profit a goodwill-el kapcsolatos tételeket nem számítva 49%-kal, 20,7 millió euróra növekedett

Jelentős szerződések jöttek létre Norvégiában, az Egyesült Királyságban, Hollandiában és Lengyelországban.

A pozitív árbevétel növekedés számos országban meghaladta a piaci szintet, név szerint Szingapúrban (+85%), Svédországban (+12%), Norvégiában (+13%), Észak-Amerikában (+13%) és Lengyelországban (pro forma >40%). A Benelux Államok (+4%) és az Egyesült Királyság (0%) stabilizálta helyzetét 2011 első felében. Az Egyesült Királyságban az árbevétel egyenletes szinten maradt, első sorban a 2010 első felében kötött nagy szerződéseknek köszönhetően, ami kihívást jelentő összehasonlítási alapot teremtett az idei évre vonatkozóan.

Spanyolországban a gazdaság továbbra is nagyon gyenge lábakon áll, emiatt, illetve a 2010-ben és 2011-ben végrehajtott reorganizációknak köszönhetően az árbevételek 11%-kal csökkentek. Németországban a menedzsment-szintű átszervezéseknek köszönhetően az árbevételek átmenetileg 18%-kal alacsonyabbak.

A FinancialForce.com jelentős növekedést ért el ebben az időszakban. 2011 júniusában az árbevétel közel 300%-kal nagyobb volt, mint 2010 hasonló időszakában. Az Appirio PS Enterprise (most FinancialForce PSA) 2010 végén végrehajtott felvásárlásával mind az árbevétel, mind a vállalat stratégiai irányvonalai szempontjából új távlatok nyíltak meg, ami jelentősen hozzájárult az új ügyfelek számának megemelkedéséhez és az új kontraktusok nagyobb volumenéhez.

A UNIT4 szerződést kötött egy norvégiai szoftvercég, az Exie AS felvásárlásával kapcsolatban. A vállalat jövőbe mutató, változáskövető „ember központú” menedzsment megoldásairól közismert. Az Exie megoldása integrálható lesz mind a Coda Financials, mind az Agresso Business World szoftverekkel. A megállapodás 50 millió norvég korona (6,4 millió euró) értékben először is a termék és a K+F részlegek megvásárlásáról szól. Az ügyletet a UNIT4 saját erőforrásaiból finanszírozta.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció