Megújul az Android Market

Teljesen új külsővel és néhány új termékcsoporttal várja a felhasználókat a megújuló Anroid Market. A frissítés a következő hetekben lesz elérhető a mobilokon.

Az Android Fejlesztői Blogban olvasható információk szerint az új felület sokkal jobban illeszkedik a felhasználók elvárásaihoz, valamint a fejlesztőknek is kényelmesebb lesz vele a munka. Az új felület célja, hogy áttekinthetőbb legyen a Market, és gyorsabb legyen a vásárlás, illetve letöltés folyamata. A fejlesztők számára ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy sokkal nagyobb lehetőséget kapnak, hogy alkalmazásuk minél előbb felkapott és "híres" legyen.

Továbbra is megtalálhatóak lesznek a már megszokott csoportok, és újakat is felfedezhetünk majd (legtöbbet letöltött ingyenes programok, legtöbbet letöltött fizetős programok stb.), ezen listák mind országok szerint készülnek. A programok saját oldalai is átrendeződnek, hogy megkönnyítsék a vásárlási folyamatot.

A legnagyobb újdonság az Android felhasználóknak valószínűleg az lesz, hogy ezentúl könyveket is tölthetnek majd le a marketről, amik a Google fiókjukhoz lesz csatolva (azaz akár az asztali gépen is olvashatják majd), illetve akár mozifilmeket is lehet majd "kikölcsönözni".

Emellett persze akármennyire is jó lesz az új dizájn, a Googlenek még eltart egy darabig amíg felzárkózik az App Store 15milliárdos letöltési számához.

Az új Market a 2.2-es, vagy magasabb verziószámú Androidos telefonokon lesz elérhető a következő hetekben. A következő videóben láthatjuk, mire is számítsunk:

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció