Elérte a 15 milliárdot a letöltések száma az Apple App Store-jában

Az Apple mai bejelentése szerint az App Store letöltéseinek száma elérte a 15 milliárdot. Korábban a cég egy 10000 dolláros kupont adott annak a felhasználónak, aki a tízmilliárdodik programot töltötte le, ez a mostani mérföldkő esetében ugyan elmaradt, de most is nagy az öröm az Almánál.

Az App Sotre-nak az indulástól számított kilenc hónap alatt sikerült elérnie az első milliárdnyi letöltést, majd 2010 júniusban már az öt milliárd is megvolt. Idén januárban volt a nagy kerek szám, amikor jutalom is járt a letöltésért, azaz megvolt a tízmilliárd, majd a mai napon sikerült letölteni az Apple felhasználóknak ezt a bizonyos 15 milliárdodik programot is.

Az App Store-ban egyébként hozzávetőlegesen 425 000 program található, melyet körülbelül kétszáz millió felhasználó tud letölteni. Az Apple által a fejlesztőknek kifizetett díjak együttes összege eléri a 2,5 milliárd amerikai dollárt (ami egyébként ha leosztjuk, programonként átlag majdnem 5900 dollárt jelent, azaz nagyjából 1,1 millió forintot).

Az App Store letöltéseinek száma messze felülmúlja a nagy rivális Android Market számait, ott májusban érték el a 4,5 milliárd letöltést. Az Android Market azonban hamarosan utolérheti az App Store-t, ugyanis a Google adatai szerint 60 naponként egy milliárddal növekszik a letöltések száma.

 

[Kép forrása: Wikipedia ]

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció