ChangeX valutaváltó rendszer

A BankSoft legújabb terméke a ChangeX valutaváltó szoftver, amelyet az Utazás 2000 kiállításon mutattak be először - akkor még tesztváltozatban -, és amely szélesebb körben most az Info 2000 kiállításon debütál.
Az érdeklődés már a tesztverzió időszakában igen komoly volt, több utazási iroda és pénzváltóhálózat is megvette már a rendszert.

A Magyar Nemzeti Bank az elmúlt pár évben nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a hazánkban működő több száz, pénzváltással foglalkozó vállalkozás munkáját államilag szabályozottá és ellenőrzötté tegye, megfelelő jogi és erkölcsi mederbe terelje. Az e célból keletkezett törvények, rendeletek és jogszabályok betartása megnövekedett adminisztrációs és ellenőrzési feladatokat jelent.

A BankSoft Kft. által létrehozott számítógépes rendszer alkalmazása, mely a pénzváltással kapcsolatos tevékenységek automatizálását, különböző adatszolgáltatások készítését segíti, jelentősen lerövidíti az ilyen feladatok elvégzésére fordított időt. A rendszer a felhasználók számára maximális használati kényelmet és gyorsaságot nyújt minimális hardverigény mellett (egy 16 MB-os PC már elegendő). Ugyanazon rendszer futtatható egy induló egygépes üzletben vagy akár egy többtucatnyi üzletet tartalmazó üzletláncnál, a kapcsolatot floppyn, modemen, interneten vagy helyi hálózaton tartva. A rendszer követni tudja az üzletek számának bővülését anélkül, hogy új programot kellene telepíteni (nem lehet kinőni).

Ez a rendszer az egy, illetve több üzlettel, pénztárral működő valutaváltó vállalkozások üzleti tevékenységét egyaránt támogatja, célja a valutaváltásban részt vevő, az MNB által meghatározott termékek (bankjegyek, csekkek stb.) forgalmazásának számítógépes lebonyolítása és a végrehajtott tranzakciók különböző szempontok szerinti leválogatása, összesítése, bemutatása. Funkciói közé tartozik - többek között - a központi árfolyam-politika kialakítása, a napi árfolyamszámítások, a nyereségszámítás egy-egy adott ügylethez kapcsolódva, a pénztárak értéktárának kezelése, vagyis a mindenkori pontos készletnyilvántartás, a bankjegyek címlet szerinti nyilvántartása, az automatikus árfolyamváltás és a valutakijelző táblák rendszerhez való illesztése. A ChangeX automatikusan elkészíti a havonta esedékes MNB-statisztikákat is.

Használatával mindenki - valutapénztáros és vezető állású munkatárs egyaránt - adminisztrációs és ellenőrzési időt takaríthat meg, ami az adott vállalkozás működési költségét is jelentősen csökkenti, és ezáltal az eredményességét növeli. Természetesen egy ilyen rendszernél mindig kérdés a szabályozók változásából fakadó követés, ezt a BankSoft felvállalja és garantálja.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció