Az amerikaiak új technológiával kerülnék ki a kínai cenzúrát

Az Egyesült Államok egy több millió dolláros új technológiával kerülné ki a külföldi kormányok cenzúráját az interneten - közölte a külügyminisztérium.

A külügyminisztérium 19 millió dollárt áldozna arra, hogy az internetezők kikerülhessék a kínaihoz és az iránihoz hasonló tekintélyelvű kormányok politikailag érzékenyek tartalmakra vonatkozó cenzúráját.

 Michael Posner, az emberi jogi ügyekért felelős külügyi államtitkár elmondta, hogy a csúzliként működő technológia azonosítaná a korlátozásokat alkalmazó államokat, és ellenük fordítaná módszereiket. Egyebet nem árult el a készülő újításról.

 A bejelentésre azután került sor, hogy kedden Washingtonban véget ért a harmadik amerikai-kínai "Stratégiai és gazdasági párbeszéd" nevű tárgyalássorozat. Ezen Hillary Clinton amerikai külügyminiszter szóvá tette a kínai ellenzékiekkel és a rendszer bírálóival szembeni elnyomást.

 Kína nemcsak a tibeti kérdést és az 1989-es demokratikus mozgalmat a hivatalostól eltérően kezelő honlapokat tiltotta le, de legutóbb a keresőprogramok "Hillary Clinton" kifejezésre vonatkozó találatait is.

 Az amerikai külügyminisztériumot az ügyben eddig elért csekély eredmények miatt sokan azzal vádolják, hogy túlságosan is kesztyűs kézzel bánik Kínával.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció