Erős növekedés minden egyes bevétel-kategóriában a UNIT4-nél

A UNIT4, a világ élvonalában lévő változáskövető üzleti szoftvereket szállító vállalata pénzügyi eredményeinek erős növekedéséről számolt be az első negyedévben.

A licenszdíjakból származó árbevétel-növekedés Norvégiában volt a legnagyobb, ami főként az állami szektorból érkező számos jelentős megrendelésnek köszönhető, beleértve Norvégia legnagyobb önkormányzati szervezete, az Oslo Kommune által rendelt Agresso HR és bérszámfejtési megoldást, illetve a Mesta-val, Norvégia legnagyobb autópálya-építési ajánlatkérő vállalatával kötött új szerződést. Az Egyesült Királyság ugyancsak átlag feletti eredményeket ért el, erős növekedéssel mind az állami, mind az üzleti szférában. A cloud alkalmazásokat szállító FinancialForce.com, amely a UNIT4 és a salesforce.com közös vállalat, ugyancsak erős növekedésről számolt be, átlagon feletti eredményekkel.

2010. hasonló időszakához képest a teljes árbevétel közel 16%-kal növekedett, nagysága 112,1 millió euró. Az organikus árbevétel 7%-kal  licenszeladásokból származó  23%-kal, míg a szolgáltatási szerződésekből eredő árbevétel (ez utóbbira vonatkozóan kivéve az SaaS előfizetéseket) 9 %-kal nőtt,  a support-szolgáltatásoké pedig - az alkalmazott tanácsadói létszám növekedésének következtében - 15%-kal emelkedett. A legnagyobb, 40%-os árbevétel-növekedést a UNIT4 Saas/Előfizetéses szolgáltatásai érték el.  A bruttó nyereség 91,2%-os szinten maradt.

A kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) 23%-kal nőtt, nagysága 18,9 millió euró volt, amelynek köszönhetően az EBITDA és a bruttó árbevétel aránya az első negyedévben 16,9% volt, beleértve FinancialForce.com invesztíciókat, illetve a kutatás-fejlesztési részlegben végrehajtott költség-reorganizációkat/reallokációkat.

A FinancialForce.com-invesztíciókat és a reorganizációs költségeket nem számítva az EBITDA 22,8 millió euró volt, amely 2010. hasonló időszakához képest 34%-os növekedést jelent.

“A UNIT4 olyan megoldásokat szállít mind az üzleti, mind az állami szféra szereplői számára, amelyek révén csökkennek a működési költségek, nő az ellenőrizhetőség és lehetővé válik a változásokhoz történő gyors és folyamatos alkalmazkodás, a rendszermódosításokhoz és testreszabásokhoz kapcsolódó tipikus többletköltségek nélkül” – mondta Edwin van Leeuwen, a UNIT4 pénzügyi vezetője. „Ez a versenyelőny lehetőséget biztosít pozíciónk erősítésére piacainkon. Vállalatunk történetében ez az első alkalom, hogy 20% körüli EBITDA-t értünk el az első negyedév végére.”

A jelenlegi kereskedelmi környezet tapasztalatai alapján a vállalatvezetés továbbra is érvényben lévőnek tekinti a korábbi közleményekben ismertetett várakozásait 2011-re vonatkozóan.

   

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció